Szép sminkek szeptemberre (Videóval!)
Címlap / Szépség-Egészség / Szép sminkek szeptemberre (Videóval!)

Szép sminkek szeptemberre (Videóval!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Az átmeneti időszakban mindig a legnehezebb jól kinézni. Tanévkezdés és visszatérés a munkahelyre. Pörgést várnak tőlünk, miközben az év egyik legnagyobb kihívásokkal teli időszakát éljük. Olyan gyorsan elkészíthető, és igényes sminkhez adunk tippeket, amivel bárhol megjelenhetsz, amivel ebben a nehéz időszakban is jól mutathatsz! Smink-suli szeptemberi színvilággal.  

Az átmeneti időszakban mindig a legnehezebb jól kinézni. Tavasszal, 25 fokban még a télikabát rohad le rólunk, ősszel pedig a nyári holmikban fagyunk meg reggelente, vagy a romantikus, de már rég nem forró estéken. Az őszi időszak fényeivel furcsa hangulatot hoz létre, az elmúlást jelképezve, ugyanakkor egy befelé fordulást, bensőséges, romantikus érzetet is ad. Most minden energiára szükségünk van. Tanévkezdés és visszatérés a munkahelyre. Minden kolléga hazatér a nyaralásból és szeptember hónap gyakran az új félév, új projektek ideje is. Pörgést várnak tőlünk, miközben az év egyik legnagyobb kihívásokkal teli időszakát éljük. A vitaminkészleteket gyakorlatilag néhány hét alatt képesek vagyunk felélni, főként, ha nem éppen idegrendszert kímélő munkahelyen dolgozunk.

Mi látszik meg ilyenkor az emberen?

  1. Még a nyári barnulás, a napfény, vagy éppen napfoltok – számításba kell venni!
  2. A stressz és lemerülés a visszatérésből
  3. A hirtelen kifutó színtől a hajnali sápadtság
  4. Több alvásidő igény miatt a kapkodás

Az ilyesmit az ember, fürdőkkel, sporttal, helyes táplálkozással képes elkendőzni, persze főként a nők napi szinten feljavítják a helyzetet sminkkel.

Mi a helyzet a szeptemberi sminkkel?
Már megint azok a fránya fények, igen. A Nap pályája lejjebb ereszkedik és kapunk egy ég nem kifejezetten őszi, de már nem is vakítóan fényes, nyári fényhatást. Ehhez jön hozzá a fent említett több alapprobléma, ami miatt a nyúzottságot kell elkendőzni. Délután még gyakran nagyon meleg van, izzasztó idő, ezért nem érdemes vastagon vakolni az arcbőrt, de némi korrektúrázásra, alapozásra biztosan szükség lesz.

A smink felvitele koraősszel
A legjobb, ha ebben az időszakban a belső bőrápolásra figyelünk. Napi 2 liter ásványvíz – kis sótartalmú – és ha lehet, minél minőségibb, akár piaci, forralt tej fogyasztása. Napon 2-3, maximum 5 dl ajánlott. Ez a kezdeti, szeles idős kiszáradást tudja megakadályozni. Ide tartozik még a bőr zsírosságának megoldása is. Olajos magvak! Egész nyáron figyelünk a zöldség és gyümölcs bevitelre, de a magokról elfeledkezünk. Pirított sós szója, mandula, földimogyoró, törökmogyoró, tökmag, lenmag, napraforgómag, szezám, stb.

A napi szintű belső odafigyeléstől kezdve eljutunk napi szintű sminkig, amit érdemes egy alapos tiszta vizes mosással és puha törölközős felitatással kezdeni. A bőr teljes száradásának kb. 10 percre van szüksége ez után, hogy a smink már ne oldódjon rá a bőrödre. Addig végezz valamilyen más elfoglaltságot, olvass, pakolj, készülj, főzz. A legjobb, ha nem az egész bőrödet feded le ekkor sem alapozóval, csak a kényes részeket. A szem alatti karikákat és - ha van – a pattanásokat, bőrhibákat. Ezeket is igyekezz vékonyan leszedni. Érdemes még a szemöldöktöveket lekenni, ha nagyon nincs időd kicsipkedni őket.
Az alapozó vagy kőpúder használata fontos lehet a szemzugban, a szem felső részénél is. A héjon, és a belső sarokban, világos, de ne hófehér színnel kezeljük ezt.
Erre az alapra jöhetnek a színek.

Színek
A koraősz színei megegyeznek május hónap alapszíneivel. Érdemes rózsaszínt, „középzöldet”, de ne méregzöldet (azt csak este), kávészínűt, aranyat, világosbarnát, bézs, ekrü, barack árnyalatokat próbálnod. Kontúrból még a feketét ajánlom, a barnás színek a napéjegyenlőség idejétől válnak majd kuriózummá. Különleges ekkor még a bronz minden árnyalata és alkalmakra szép lehet a bordó, a bronz az arany, de éjjelre akár az ezüst, a fekete is. Éjszaka még a smaragd néhány árnyalata lehet gyönyörű.


Tartózkodjunk a fehértől (legfeljebb árnyalni), a pirostól, a vakító világoszöldtől és kéktől. Remekül mutat a füst szín, ha feketével árnyaljuk, de sima, világosabb szürke a fehérhez hasonlóan most sápasztó lehet, még barnább bőrű hölgyeknek is. A téglás szín, barnába hajló vörös, már előre mutat, de sokaknak rendkívül elegáns viselet a szemhéjon.

Rúzs és pirosító
Ne használjuk a túl halvány és túl erős színeket sem. A bordó, a pirosas, sötétrózsaszín, az ajak természetes színét utánzó jó lehet. Szépek a csillámmentes, matt árnyalatok. Ajkakra is bronz, kávé, bor színek javallhatók. Arcpirosítóból a sötétebbet, nem túl élénket érdemes választani. Puffadt, kerek arc esetén a szemhez közelebb az arccsont hátulsó, fül felé eső részét kenjük ki, vékony, csontos arcnál lehet lejjebb, az arc közepe felé eső ívszakaszt kifestenünk, így egy teltebb arcformát kapunk.

Hogyha egy kicsit körbekémlelünk a neten, nagyon sok őszi smink videót találhatunk. A szeptemberi színvilágnak leginkább megfelelőt Nektek is megmutatjuk!

Fodor Kata

(Képek: piqs.de)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4405 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x