Kicserepesedve ősszel. Védd a bőröd, hidratálj!
Címlap / Szépség-Egészség / Kicserepesedve ősszel. Védd a bőröd, hidratálj!

Kicserepesedve ősszel. Védd a bőröd, hidratálj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Krém? Vagy a krém egy rém? A hidratáló krémek világában nem könnyű eligazodni. Van, aki ki nem állhatja a krémes érzést a bőrén, van aki képtelen lenne kimenni a házból egy kis kényeztető reggeli krémezés nélkül. 

Ahhoz, hogy mindennap frissnek és ápoltnak érezhessük magunkat, nem elég a reggeli zuhanyzás, a frissen mosott haj és a smink, de bőrünknek is megfelelő gondoskodásban kell részesülnie. Sokan csak az arcukat, illetve a mások számára látható testrészeiket krémezik rendszeresen még a hűvösebb időszakban is, pedig bőrünk egésze igényli az állandó gondoskodást a lábszárunktól a fejünk búbjáig évszaktól függetlenül.

Testünk 70%-a vízből áll, amelynek nagy részét bőrünk tárolja. Így a bőrünk hidratálása nem csak a szépség miatt fontos: ahhoz, hogy legnagyobb szervünk el tudja látni védelmező feladatát, folyamatosan karban kell tartanunk. Ráadásul az ápolt, sima és egyenletes bőr sugározza a szépséget, és jó közérzetet biztosít.Miért van szükség testápolásra, hidratálásra?

Legnagyobb felületű szervünk a bőrünk, mely az első számú védelmi vonalat jelenti a Világ és Köztünk, ezért is fontos a rendszeres, mindennapi ápolása. A bőrünk igényeinek megfelelő testápoló termékek növelik a bőr rugalmasságát, megszüntetik a kellemetlen húzódó-érzést, segítenek növelni ellenálló képességét, késleltetni az öregedés látható jeleit.

HarmoNet tipp:
A külső szépség ápolása a bőrtípusok szerint >>

Hogyan védhetem jobban bőrömet?

Nem is gondolnád, mennyi káros hatás éri a bőrünket egy átlagos napon. Furcsán hangzik, de a fürdés és bizonyos bőrtisztító szerek is kivonhatják a nedvességet a bőréből. Ugyanez igaz a különösen forró vagy nagyon hosszú zuhanyozásokra is. A bőr veszíthet nedvességtartalmából a külső környezet hatására is: kiszáradhat a bőrünk, amikor például alacsony a páratartalom, hideg van vagy fúj a szél. A túlzott napozás is roncsolhatja a külső védelmező bőrréteget, illetve a bőr hidratáló rendszerét. A stresszes életmód is hatással van bőrünk egészségére. Kerüljük hát el ezeket a káros környezeti tényezőket és kezdjünk el jobban vigyázni bőrünkre!Testünk mely részeit kell rendszeresen krémezni?

Hidratáljuk bőrünk egészét minden nap! Bőrünk folyamatosan dolgozik, így nekünk is folyamatosan törődnünk kell vele. Ráadásul a száraz bőr nem csupán azt jelenti, hogy hiányzik a nedvesség a külső bőrrétegekből. A kiszáradás számos olyan folyamatot tör meg, amelyek megtartanák a bőr rugalmasságát és megújulási képességét. Ezért minden nap hidratáljuk, hogy megfelelően működjön.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1840 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x