Kézápolási kisokos a rohanó, hideg reggelekre
Címlap / Szépség-Egészség / Kézápolási kisokos a rohanó, hideg reggelekre

Kézápolási kisokos a rohanó, hideg reggelekre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-03

Kezeink sok mindenről árulkodhatnak: ápoltságunkról, hozzávetőlegesen a korunkról és arról is, hogy milyen munkát végzünk. A kezünk adta jelzésekre nem csak női hiúságból érdemes figyelni, de a megfelelő ápolással az idő előtti bőröregedés is elkerülhető. 

Miért kell fokozottabban figyelni a kézfejek hidratálására?
Kezünk a napi munkavégzés során az egyik legtöbbet használt és terhelt testrészünk. Igaz, igénybevételének mértéke függ a munkakörünktől, de a nőknek egyébként is különösen oda kell figyelniük kezük ápolására és hidratálására, hiszen a házimunka nagy részét általában ők végzik. A bőrszárazság elkerülése végett, a hidratálás rendszerességére nagyobb energiát kell fordítani, ha bőrünk gyakran érintkezik tisztítószerekkel, vegyszerekkel.


  • használjunk biológiailag lebomló és bőrbarát tisztítószereket
  • a mosogatáshoz, takarításhoz húzzunk gumikesztyűt, melybe bőrbarát hintőport szórtunk. Így nem csak könnyebb felvenni, de védi is a kezet. 
  • igyekezzünk kevesebb víznek kitenni kezeinket – külsőleg a víz ugyanis nem hidratál, hanem épp ellenkezőleg: szárít! 
 
HarmoNet tipp: Amikor minden csont fáj: arthritis >>

Hogyan ápoljuk kezünket?
A kiszáradásra elsősorban a kézhát bőre hajlamos, amelyet zsíros krémekkel ápoljunk! A tenyerek és ujjvégek bőre elsősorban a gyakori kézmosás vagy a kéz vízben áztatása során szárad ki. Mivel tenyerünk hajlamos az izzadásra, ezért előnyösebb, ha a kézhátunkkal ellentétben, nem túlságosan zsíros krémekkel hidratáljuk. 
 


HarmoNet tipp:
A kézhátak összedörgölése nem csupán a kezek bőrétnek tesz jót, hanem ez egy nyugtató, energiát adó kézjóga gyakorlat is egyben!

Kép: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2629 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x