7 elterjedt tévhit a hidratálásról
Címlap / Szépség-Egészség / 7 elterjedt tévhit a hidratálásról

7 elterjedt tévhit a hidratálásról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Ha szerinted elég, ha megiszol napi 3 liter vizet, ha csak akkor használsz krémet, ha a kezed bőre már egy rinocérosz hátbőrével vetekszik, ha úgy gondolod, erre neked nincs időd, akkor biztos, hogy ápolsz néhány durva tévhitet a bőröd ápolásával kapcsolatban! 

1. A mindennapos hidratalálástól zsírossá, olajossá válik a bőröm.
A testápoló termékek használata hidratálja és ápolja bőrünket, illetve segít pótolni a bőr víztartalmának veszteségét, amelyet többek között a környezeti hatások okoznak. Ha bőre olajossá, zsírossá válik, győződjön meg róla, hogy valóban a bőrtípusának megfelelő terméket használja-e.

2. Csak akkor kell hidratálnom a bőröm, amikor száraz és repedezett.
Nem csak akkor szükséges bőrünket hidratálni, amikor szárazzá válik. Ne feledjük, hogy bőrünket minden percben folyamatosan igénybe vesszük, és emiatt folyamatosan hidratálnunk is kell.

3. A testápolás időigényes, nem engedhetem meg magamnak, hogy ennyit foglalkozzak vele.
Pedig a testápolásnak napunk szerves részévé kellene válnia, hasonlóan a fogmosáshoz. Válasszon olyan testápolót, mely gyorsan felszívódik, és szánjon rá néhány percet fürdés után. Meglátja, máris jobban érzi majd magát, pedig csak néhány percet vett igénybe.

4. A testápolás valójában az arcunk ápolását jelenti. Miért kellene testem többi részével foglalkoznom?
Igaz, hogy arcunk az a testrészünk, amely a legláthatóbb, de testünk rejtettebb részei is ugyanazoknak a körülményeknek vannak kitéve, mint az arcunk. Ne hanyagoljuk el ezeket a részeket sem!

HarmoNet tipp: Vitaminok a szép bőrért - avagy milyen az egészséges bőr? >>

5. A testápolóktól ragadni fog a bőröm.

Egy jó minőségű testápoló általában gyorsabban felszívódik anélkül, hogy ragadna tőle bőrünk. A trükk az, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő terméket használjuk, hiszen a különböző bőrtípusok más-más gondoskodást igényelnek.6. A ráncok a száraz bőr miatt alakulnak ki.

A száraz bőr fokozhatja a ráncok kialakulásának valószínűségét, de önmagában nem okozója annak. Valójában a ráncosodás egy természetes, az öregedéssel járó folyamat.

HarmoNet tipp: Kamilla a szépségápolásban - mert nem csak gyógyszernek jó! >>

7. A sűrűbb krémek jobban hidratálnak.

Attól, hogy egy krém sűrűbb, még nem jelenti azt, hogy tartalmasabb is. Válasszunk inkább olyan krémet, amely könnyű, nem olajos és gyorsan felszívódik.

A hidratáló testápolók és krémek, valamint a hidratálót is tartalmazó tusfürdők és szappanok (például a Dove, vagy a hasonló termékek) rendszeres használata a legjobb módja annak, hogy megőrizzük bőrünk víztartalmát és fenntartsuk természetes egyensúlyát.

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8653 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x