Napfény ősszel? Etől szebbek lehetünk, ha ügyesek vagyunk!...
Címlap / Szépség-Egészség / Napfény ősszel? Etől szebbek lehetünk, ha ügyesek vagyunk!

Napfény ősszel? Etől szebbek lehetünk, ha ügyesek vagyunk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-08

Egy kis őszi szépség-kúra így a vénasszonyok nyarának kellős közepén bármikor jól jöhet. Belsőleg és külsőleg is ráerősíthetünk most, hiszen a napozás ilyenkor ha lehet, még szebben fogja bőrünket és a megfelelő maszkok és ápoló termékek hatására igazán teli lehet nem csak a D vitamin raktárunk, hanem az önbizalomtárunk is!  

Szeptember kezdetén az átnapozott hetek után, lesült, szép bőrrel elégedett magával minden nő. Szépnek és egészségesnek érezzük magunkat. De a napozásnak sajnos vannak kellemetlen oldalai is. A napozás azonnal látható következménye a bőr kiszáradása, feszülése, amelyet tovább fokoz a légkondicionálás, a sportolás lehet az elváltozás. Emellett jótékony hatással van a bőrre a jojobaolaj és az aloé vera is az összetevők közül, hiszen mindkettő hatástalanítja a szabadgyököket, amelyek ártó hatásáról oldalakat lehetne írni.


A bőr mélyebb rétegeiben a napsugarak közül az UVB-sugarak jutnak el, ezért tartjuk ezt jóval veszélyesebbeknek az A-nál. Az UVB-sugarak a szarusejteken, a hámrétegen áthatolva egészen a kollagén rostokig jutnak el, és hatással vannak a bőr egész mechanizmusára. A kollagén rostokról tudni kell, hogy nedvességet tárolnak és közvetítenek, így oltják a bőr szomjúságát, gátolják öregedését. Létfontosságú tehát, hogy ezeket a rostokat védjük és erősítsük.

Fényvédelem ősszel is!

Ha már nem tűz a nap, és a lágyabb napsugarak simogatják már a bőrünket, akkor sem szabad elfelejtkezni a védelemről! Az őszi napsugarak kellemesek, de veszélyes ultraibolya-sugarakat is tartalmaznak..

A bőr elveszített víztartalmát több módon lehet pótolni. Alkalmazzunk az arcbőrünkre intenzív hidratáló maszkot vagy kiadós C-vitaminos szérumot. Abban az esetben, ha a mindennapos bőrápolás ellenére nyár végén mégis hámlana a bőrünk, használjunk bőrradírt.

Gyenge bőrhámlás esetén megteszi egy mechanikai radír, hogy a bőrünk felfrissüljön és az elszarusodott, megvastagodott sejtek leváljanak. Ha ez nem elegendő, és továbbra is hámlik a bőrünk tegyünk fel kémiai (Alpha-maszk) radírt, mely erősebb hámlasztó hatása miatt maradéktalanul eltávolítja az elhalt hámsejteket, így bőrünk szinte fellélegzik, és könnyebben be tudja fogadni az ápoló anyagokat.

A legszebb színt szeptemberben kaphatjuk! 

Szeptemberben, sőt októberben is folytassuk a napozást, élvezzük ki a „vénasszonyok nyarának" utolsó, selymes napsugarait. Ősszel nyugodtan napozhatunk a déli órákban is, mert egyáltalán nem kell félnünk a leégéstől, hiszen a napsugarak már jóval gyengébbek, mint augusztusban, másrészt pedig a nyári hónapok alatt bőrünk már réges-rég kialakította a védekező rendszerét a káros UV-sugárzással szemben.

A nap tehát már nem éget, hanem csak szinten tartja a pigmentek működését, így sokkal egyenletesebb barna színünk lesz, mint nyáron. Itthon így már nem is kell fényvédő krémet használnunk (szőke hajúakra és fehér bőrűekre ez nem vonatkozik), ha vagyunk olyan szerencsések, hogy a tengerparton napfürdőzünk, itt ne felejtkezzünk meg a fényvédő krémekről.

A napozás a bőrt szárítja, cserzi, csökkenti faggyútermelését és fokozza vízleadását, ezért még az őszi napozás után is gondoskodnunk kell a megfelelő napozás utáni bőrápolásról. A napfürdő után mindig zuhanyozzunk le langyos vízben, majd bőségesen kenjük be magunkat testápoló krémmel, ami lehetőleg tartalmazzon A-vitamint.

Továbbra is fogyasszunk több vizet, hogy megvédjük magunkat a kiszáradástól.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x