A köldökcsakra; a hármas csakra, erőcsakra, Hara csakra;...
Címlap / Szépség-Egészség / A köldökcsakra; a hármas csakra, erőcsakra, Hara csakra; Napfonat csakra, avagy Manipúra csakra

A köldökcsakra; a hármas csakra, erőcsakra, Hara csakra; Napfonat csakra, avagy Manipúra csakra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

A hármas csakra, vagyis a köldök csakra érzelmeink irányítója. A köldökcsakra sokféle nevét különleges erejének köszönheti. Solar plexus-nak is nevezik. Szimbóluma a tízszirmú sárga lótusz, belsejében az egyik hegyére állított háromszöggel. A testen a köldöknél helyezkedik el, és a harcművészek szerint ez a belső erő központja.  

A köldökcsakra a szenvedélyeink és énünk irányítója. A köldökcsakrához az érzelmi és az asztráltest kapcsolódik. Pszichológiailag ez azt jelenti, hogy az ember megfejti saját érzéseit. Ez persze egy lassú tanulási folyamat, így az érzelmi kielégülést sokszor a fogyasztás, ezen belül is az evés jelenti. A táplálkozás összeköti a gyökér és köldökcsakrát.

A köldök csakra elnevezései: köldökcsakra, solar-plexus csakra, hara csakra, manipura csakra, nabhi csakra, hármas csakra, erő csakra A köldökcsakra jelentései: 


Elhelyezkedése: a köldöknél, illetve a gyomorszájnál 

Eleme: tűz
Endokrin mirigye: hasnyálmirigy
Hormonai: inzulin, glucagon
Érzékelése: látás
A hozzá tartozó testrészek: szem, gyomor, máj, epehólyag
Színe: sárga
Polaritása: férfi
Temperamentuma szangvinikus
Mantrája ram
Tanulási feladata: A becsvágy és az akarat uralása, az agresszió kezelése, a hatalom gyakorlása és a mások fölöttünk gyakorlott hatalmának elfogadása.
Archetipikus képe: a japán harcművész, aki az energiát a harából – a köldökcsakrából – meríti, és képest uralni is azt.
Istene/Istennője: Maharudra és Lakini, valamint az öreg Shiva
Tarot megfelelői: a Kocsi, a Remete, az Igazságosság
Kövei: jáde, tigrisszem, citrin, kén
Illóolajai: bergamont, cajeput, levendula
Asztrológiai megfelelője: a Kos-Mérleg tengely

A köldökcsakra a szenvedélyeink és énünk irányítója


A köldökcsakrához az érzelmi és az asztráltest kapcsolódik. Pszichológiailag ez azt jelenti, hogy az ember megfejti saját érzéseit. Ez persze egy lassú tanulási folyamat, így az érzelmi kielégülést sokszor a fogyasztás, ezen belül is az evés jelenti. A táplálkozás összeköti a gyökér és köldökcsakrát.
A köldökcsakra szintjén szembesülünk a jó és rossz és a hatalom és alávetettség polaritásával. A köldökcsakra segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal, tanuljuk meg használni akaratunkat.
Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz azonban világit is, ezért a szem és a látás is ehhez a csakrához tartozik.

A köldökcsakra betegségei


Ehhez a csakrához olyan betegségek tartoznak, amelyek aggodalomra, félelemre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza. Testi síkon az emésztéssel kapcsolatos problémák, lelki szinten érzelmeink megemésztése tartozik ide.
Gyakran a felületes légzés is problémát okoz: nem jut elég energia az emésztőszerveknek, ami hosszú távon mérgezést is okozhat. Oda kell figyelnünk a tudatosan mély légzésre.

Cukorbetegség: elnyomott érzések okozhatják
Epepanaszok/Emésztési problémák: elnyomott agresszióra vezethetők vissza
Gyomorégés: fel nem dolgozott lelki problémák okozhatják
Gyomorfekély: akkor keletkezhet, ha nem jutnak felszínre ezek a problémák
Májbetegségek: a rossz kedv és a fel nem oldott negatív érzések okozhatják
Rekeszizom problémák: a túlzott aggodalomra vezethetők vissza.

A köldökcsakra harmonizálása 


Harmonizálhatjuk köldökcsakránkat, ha megtanulunk szembesülni, feloldani a problémáinkat, agressziónkat sportokkal vagy játékosan vezetjük le. Hordjunk meleg, lehetőleg sárga tónusu fehérneműt és hasonló színű ágyneműt, és jót tesz, ha néha a gyertyafény vagy tűz mellett merengünk, meditálunk.
A köldökcsakrának minden harcművészet jót tesz, hiszen ez az erő központja. A belső erő a belső tűz felfedezése, az önérvényesítés képessége tartozik ide. A szándék erejének nyugvóhelye. A jóga, a légzések, a meditáció, a különféle harmonizáló kezelések mellett ezt a csakrát a különféle olyan pszichológiai tréningek is erősítik, amik az érvényesülésben segítenek. Vissza a csakrákhoz >>>   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 19332 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x