HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-24
Címlap / Szépség-Egészség / Csonttörés

Csonttörés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-24

Leggyakrabban a kézen, a karon, a lábon, a lábszáron, és a bordákon fordulhat elő. Nem minden esetben ismerhető fel külső jelek alapján. Általában erős fájdalom, csontelmozdulás, csontropogás, duzzadás, korlátozott mozgás, véraláfutásos bőrtünetek jelenhetnek meg kisérő jeleként. 

 

Külső jelek: Leggyakrabban a kézen, a karon, a lábon, a lábszáron, és a bordákon fordulhat elő. Nem minden esetben ismerhető fel külső jelek alapján. Általában erős fájdalom, csontelmozdulás, csontropogás, duzzadás, korlátozott mozgás, véraláfutásos bőrtünetek jelenhetnek meg kisérő jeleként. A túlterhelés is okozhat úgynevezett fáradásos törést, amelyik akár fájdalommentes is lehet. Nyílt törés esetén a törött csontvég átvágja a bőrt és a sebből kiállva láthatóvá válik illetve válhat.

Elsősegély: Próbáljuk meg eljuttatni a sérültet orvoshoz, ortopédiára vagy a sebészetre, ahol megröntgenezve a sérült testrészt pontos diagnózis állapítható meg. Ha a sérültet nem tudjuk azonnal orvoshoz vinni (erdőben vagyunk, messze a várostól…stb.) tegyük sinbe a törött testrészt (faággal, deszkával rögzítsük), és hűtsük le (jéggel, hűtő-spray-vel, hideg vízzel), addig ameddig eljut az orvoshoz.

Kezelés: A röntgen felvétel után a pontos diagnózis függvényében, a sérülés jellegétől függően 6-8 hét gipsz rögzítés illetve szükség esetén a gipszbe helyezés előtt műtét is szükséges lehet.

Utókezelés: Orvosnál felülvizsgálat feltétlenül szükséges, melynek során ellenőrző röntgenfelvétel készül a sérült testrészről. Ezekután is szükség lehet egy a gipsznél könnyebb támasztókötésre. A csont összeforradásának segítésére ajánlott a mozgásterápia, a mágnes-terápia. A csont gyógyulásának zavarai esetén pedig intenzív B-vitamin kúra és izomépítő edzés javasolt orvosi felügyelet mellett.
 
 
[5085]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x