Gyümölcskúrák
Címlap / Szépség-Egészség / Gyümölcskúrák

Gyümölcskúrák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Egyre ismertebbek és népszerűbbek a különböző tisztító- és böjtkúrák azok körében, akik szeretnének minél egészségesebben élni. Nagy melegben természetes igényként jelentkezik bennünk a vágy egyfajta tisztulásra, tisztításra.  

A szervezetben felhalmozódott méreg- és salakanyagoktól megszabadulhatunk egy megfelelően összeállított diétával. Fontos azonban, hogy mielőtt belekezdünk, szerezzünk pontos ismereteket a tisztítókúra szabályairól. A kellő hozzáértés nélkül végzett böjtkúra veszélyeket rejt magában, még az egészséges ember számára is. Krónikus betegségben szenvedők feltétlenül kérjék ki orvosuk vagy egy orvos-természetgyógyász tanácsát, és a kúrát az ő útmutatásuk, felügyeletük alatt végezzék!

Gyümölcs-, zöldség- és lénap

Az egyik legegyszerűbb, legkellemesebb és mindenki által elvégezhető tisztító, regeneráló módszer a heti rendszerességgel beiktatott gyümölcs-, zöldség- és lénap. Nevezzük ki a hét egyik napját, amikor csak gyümölcsöt, zöldséget, illetve ezek préselt levét fogyasztjuk, mellette sok ásványvizet és gyógyteát. Az ajánlott zöldség-, gyümölcsmennyiség egy-másfél kilogramm. Hogy ebből mennyit eszünk meg gyümölcs, illetve zöldség formájában, és mennyit kipréselve, azt mi dönthetjük el. Folyadékból a javasolt mennyiség kb. 3 liter, ami a gyógyteán és ásványvízen kívül magában foglalja a fent megadott zöldség-, illetve gyümölcsadagból készített préslét is.Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, mivel ez segíti a káros anyagok kimosását, amit még fokozhatunk azzal, ha méregtelenítő hatású teákat (például csalán, zsurló, gyermekláncfű, katáng, kutyabengekéreg keveréke) is iszunk. A heti rendszeres gyümölcsnap tartása javítja az anyagcserét, segít eltávolítani a salakanyagokat, jótékonyan hat az idegrendszer, a keringési rendszer és a bőr állapotára, valamint fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Lehetőség szerint igyekezzünk minél többféle hazai idénygyümölcsöt fogyasztani. A böjtkúra során zöldségfélék közül ajánlott a répa, cékla, zeller, burgonya, illetve a belőlük készült préslé, és ezen levek keveréke. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcs és a zöldség egészséges és vegyszermentes legyen. A készen kapható levek helyett előnyösebb, ha mi magunk készítjük el gyümölcscentrifuga segítségével, és minél hamarabb, lehetőleg 20 percen belül, lassan kortyolgatva meg is isszuk.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4598 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x