Októberi táplálkozás
Címlap / Szépség-Egészség / Októberi táplálkozás

Októberi táplálkozás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Az igazi őszi hónap. A természet készül a betakarításra, teljes erejét az érlelésre, az energiák elraktározására fordítja. Az időjárás is egyre hűvösebbre fordul, sok hurutos megbetegedés okozója, ha a táplálkozás nem megfelelő.  

Az igazi őszi hónap. A természet készül a betakarításra, teljes erejét az érlelésre, az energiák elraktározására fordítja. Az időjárás is egyre hűvösebbre fordul, sok hurutos megbetegedés okozója, ha a táplálkozás nem megfelelő. A gyorsan beiktatott 2-3 napos böjt vagy a tiszta gyümölcstáplálkozás átsegít a "meghűléses" betegségeken.

A hűvösebb időben szabadban tartózkodók tapasztalják, hogy a lábuk lehűl. Ne étkezzünk addig, amíg a láb fel nem melegszik vagy fel nem melegítjük (pl. forró vizes lábfürdővel vagy dörzsöléssel), mert ez biztos megfázás! Ha már elkövettük a hibát, a lábfürdőbe tegyünk szódabikarbónát, és miután szárazra töröltük, eukalyptus-olajjal dörzsöljük be a lábfejünket. Nem árt ilyenkor egy cseppet a nyelvre cseppenteni, majd nyállal alaposan eldolgozva lenyelni.

Októberi táplálékok
A hónap legjobb alaptáplálékai a búza, a gyümölcs, a szőlő és a gomba. A gomba tisztító zöldségféle, lehetőleg csak magában fogyasszuk! Októberben kiemelkedően magas a gombatermés, nagyon ízletes és illatos gombák vannak ilyenkor. A szürke tölcsérgomba igen aromás, jól szárad. A tél folyamán ízesítő fűszerként is használható.

A héjában sütött burgonya most a legkedvezőbb hatású, különösen a gyermekek számára. A szilva és az alma októberben az idegrendszer regenerálásában vesz részt. Hasznos gyümölcs most a paradicsom is, de csak magában, gyümölcsként fogyasztva. Lisztes, keményítőtartalmú élelmiszerekkel megerjed, magas savtartalma megakadályozza a ptyalin képződését a nyálban. A ptyalin képződése a keményítő emésztésének alapfeltétele.

A mértékletességet azonban mindig tartsuk szem előtt!

Néhány szabály

1. Mindig vegyük figyelembe az évszak kínálta természetes táplálékokat, ne torzítsuk el azokat! Vegyük figyelembe Jézus tanítását: "Elégedjetek meg naponta két-háromféle eledellel... mert, ha mindenfélét összeesztek, megszűnik a béke testetekben! Ne keverjétek és főzzétek összevissza az ételeiteket, mert gőzölgő mocsárrá válik a testetekben. Amikor pedig esztek, sohase egyetek jóllakásig!" A természetgyógyász tanácsa az, hogy akkor hagyd abba az étkezést, amikor még egyszer annyit meg tudnál enni, ezt is csak a temperamentumnak megfelelő ételekből!

2. A heti böjtnap után az első napi étel mindig tisztító jellegű legyen, a második napi serkentő, élénkítő, a harmadik nap esti étkezése már az élvezetekre is nagyobb gondot fordíthat.

3. Ne engedjünk az étvágy ingereinek! Sokkal jobb egy falat helyesen megválasztott étel után felkelni az asztaltól, mint az étvágynak engedni, mert ez utóbbit hamar követik kedvezőtlen hatások, a levertség, a sárgásszürke arcszín, a szem pirosodása (hajszálér szakadások), rosszkedvűség, túlérzékenység stb.

4. Soha ne együnk olyan táplálékot, amely nem felel meg az ízlésünknek, amit kényszeresen, nem jókedvvel fogyasztunk! Ha rosszkedvűek vagyunk, soha ne táplálkozzunk! Ilyenkor elegendő legyen egy élénkítő csalán-, citromfű- vagy borsmenta tea.

Ferencsik István
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8229 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x