Vezető brit reumatológus tapasztalata a Transzcendentális...
Címlap / Szépség-Egészség / Vezető brit reumatológus tapasztalata a Transzcendentális Meditációról

Vezető brit reumatológus tapasztalata a Transzcendentális Meditációról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A British Medical Journal orvosi szaklap 2003. október 11-ei számának Primary care rovatában Robert Johnstone, az Arthritis és Reumatológia Nemzetközi Központ elnöke személyes tapasztalain keresztül méltatta a Transzcendentális Meditációt. Dr. Johnstone Nagy-Britannia elismert reumatológus szakorvosa és a számos orvosi cikk szerzője nyilatkozta: 

A British Medical Journal orvosi szaklap 2003. október 11-ei számának Primary care rovatában Robert Johnstone, az Arthritis és Reumatológia Nemzetközi Központ elnöke személyes tapasztalain keresztül méltatta a Transzcendentális Meditációt. Dr. Johnstone Nagy-Britannia elismert reumatológus szakorvosa és a számos orvosi cikk szerzője a következőképp nyilatkozik:

Nagyon sok pácienst ismerek, akik szeretnék elkerülni a gyógyszereket és előnyben részesítenék az életmódváltoztatást, a kezelés mellékhatásait pedig minimálisra akarják csökkenteni. Ezért bármiféle megelőző kezelésnek minimális beavatkozással kell járnia azon páciensek életében, akik ilyen gyógymódot választanak. Ezért nagyon értékes lenne egy olyan, tudományosan is igazolt kezelési eljárásnak, mely teljesítené ezen feltételeket, és emellett növelné a betegek életkedvét illetve képessé tenné őket arra, hogy saját maguk bírkózzanak meg egészségügyi gondjaikkal.

A krónikus betegségekről az életem során összegyűjtött tapasztalataim, az Arthritis és Reumatológia Nemzetközi Központnál betöltött elnöki szerepem, valamint a Mozgássérült-központok Tanácsának alelnöki posztja jelzik, hogy bár eredményeim szokatlanok, mégis jelentősek a Lewis és kollégái által tárgyalt területeken.

Közel 48 éve - 3 éves korom óta - rengeteg eljárást kipróbáltam már a fiatalkori ízületi gyulladásom kezelésére. Ebben a folyamatban az NHS orvossal és konzultánssal szembeni kezdetben hasznos engedelmességtől az uralkodó partnerségig, a saját egészségem gondozása érdekében több szerepet is felvettem.

Hozzávetőleges számítások szerint 1956 és 1976 között 40 000 darab Aszpirin és 20-30 000 darab más (Prednizolon, Fenilbutazon, Mepacrin, stb.) tablettát szedtem be.

Azonban 1973-ban - egyetemista éveim alatt - elsajátítottam a Transzcendentális Meditációt, és ettől kezdve egyre nagyobb felelősséget éreztem saját testem iránt. A gyakorlat hatására fájdalmaim csökkentek, mozgékonyabb lettem, önbizalmam is növekedni kezdett, és egy nyugdíjas sebész biztatására fokozatosan felhagytam a gyógyszerek szedésével.

Reumatológusom dühösen válaszolt döntésemre: -Arra adtam engedélyt, hogy megváltoztassa az adagokat, nem pedig arra, hogy teljesen abbahagyja a szedést. Erre én inkább orvost cseréltem, s nem akartam olyan emberrel dolgozni, aki meg se kísérelte figyelembe venni elképzeléseimet, és megértést sem mutatott törekvéseim iránt.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2150 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x