Hajápolás párás, meleg időben
Címlap / Szépség-Egészség / Hajápolás párás, meleg időben

Hajápolás párás, meleg időben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Itt a tavasz, közeleg a nyári forróság, és te kiengednéd tincseid? Könnyed lazaságod a hajproblémáid feszélyezik? Az alapvető hajtípusok és különleges ápolási megoldások. Teszteld magad! 

Az ápolás fontossága
A hajat és a fejbőrt rendszeresen kell tisztítani, hiszen a hajszálak együttes felülete igen nagy és rajta a levegőből rengeteg apró porszem tapad meg
. A haj a szagokat is erősen megköti, így az elhanyagolt haj összhatása még kellemetlenebbé válik.

A gondozatlan fejbőrön felhalmozódó faggyúval átitatódott levált hámsejtek a fejbőr gyulladását, viszketését okozhatják és a szőrtüszőben folyó hajszálnövekedést is károsan, befolyásolhatják. Helytelen hideg időben fedetlen fejjel járni, mivel a hideg hatására összehúzódó hajszálerek gátolják a fejbőr megfelelő vérkeringését és ez a hajhagymák idő előtti pusztulásához, vezethet.A haj érzékeny része

A hajszál legnagyobb igénybevételnek kitett része a hajvég. Ezt éri a legtöbb fizikai és kémiai hatás. (sütővas, fésű, kefe, festék, szőkítő, dauervíz)
A hosszú haj különösen kényes, mert a szálak hossza következtében a hajvégre már nem jut el a tüszők mirigyeinek ápoló, zsírozó anyaga. A hosszú kibontott haj a vállakon súrlódva is kopik. Egyes esetekben, nem megfelelő kezelés vagy vitaminhiány következtében a hajvég repedezik, töredezik. Ezt haladéktalanul kezelni kell, mert a szál védőrétegének berepedése lassan a belső állomány kiszáradásához vezethet, és a haj tovább törik. Az ilyen haj utólagos kezelésének hatásos módszere a hajvágás. Megelőzésére a megfelelő hajápoló szereket vegyük igénybe.

HarmoNet tipp: Hajvágás és arcformák trendszeresen - Egyébként itt a tavasz >>

Hajtípusok

Hogyan dönthetjük el, hogy a hajunk melyik típusba tartozik?

Zsírosodó: Ha fésülködés után a fésűn zsíros bevonat képződik, ha szálak összeragadnak, összeállnak, és nem nyújtanak esztétikus látványt, ha végig simítjuk a hajunkat, s utána a kezünk zsíros tapintásúvá válik ez annak a jele, hogy zsíros a hajunk. Tudatosan csökkenteni kell a bőr mirigyeinek működését.

Száraz: Ha a haj fésülés közben serceg, tapintása keménynek, merevnek tűnik, ez azt jelenti, hogy száraz és pótolnunk kell a haj hiányzó természetes kenőanyagát.


A korpa legtöbbször a haj legkisebb mozgatására kihullik ez a fejbőr hámlása. Ha a tükörrel közelről megnézzük a homlok fölött a hajnövés szélein biztosan megtalálható. Rendszeres türelmes, ható anyagos kezelést igényel!

Igénybevett: Túlságosan igénybevett haj esetén ez az állapot egyértelműen a kezelés, ápolás hiányából adódik. A túl gyakran vagy helytelenül alkalmazott vegyszerekkel vagy vasalással tönkretett, agyonnapoztatott, sűrű színváltoztatáson átesett, indokolatlanul gyakran dauerolt, fáradt, tónustalan, beteg haj kíméletére, pihenésére, hajvágásra, hatóanyagos kezelésekre szorul.

Ápolt, rugalmas, egészséges: Akinek a haja és fejbőre egészséges a fenti típusok egyikébe sem illik bele, így különleges kezelést nem igényel.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5487 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x