Regenerálódni vagy degenerálódni? A funkcionális élelmiszerek...
Címlap / Szépség-Egészség / Regenerálódni vagy degenerálódni? A funkcionális élelmiszerek jelentősége

Regenerálódni vagy degenerálódni? A funkcionális élelmiszerek jelentősége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-09

2 út áll előttünk, választhatsz, neked melyik a szimpatikusabb?! A regeneráció azt jelenti, újjászületés, az eredeti, "ép" helyreállítása. Abból épül a szervezet, amit kap. Amit beviszel legfeljebb a konyhamalacnak jó? Kezdődhet a degeneráció. Avagy az leszel, amit eszel - egy kicsit másképp. 

Ráadásul ez a program genetikailag meghatározott (determinált), azaz folyamatosan le- és felépülnek sejtjeink. (Pl. a fehér vérsejt 7 napig él, ennyi idő alatt cserélődik.)

Egészséges vagy beteg sejtek? Sokáig fiatalon maradni vagy gyors öregedés, krónikus betegségek?
A sejtek minőségee 45 %-ban (WHO kimutatás) azon múlik, hogy mit eszünk és csak 25%-ban befolyásolja a genetika.

Mikor vagyunk egészségesek, mikor vagyunk jól?
Ha nem érezzük, hogy van testünk, nincs panasz, nincs jelzés, azaz tünet. Tele vagyunk energiával, nagy a munka- és teherbírásunk, könnyen tudunk alkalmazkodni a külső- és belső körülményekhez. Nem érezzük meg a frontokat, nincs "holdtölte" okozta panasz, nem kapjuk el a betegségeket, kiegyensúlyozott a lelkünk, harmóniában él a testünkkel.


A kínai, keleti gondolkodás szerint az immunrendszert nem lehet "átadni", azaz nem attól függ, hogy megkapunk-e valamilyen fertőzést, influenzát, járványt, hogy kikkel érintkezünk, hanem, hogy milyen erős, felkészült az immunrendszerünk. Ezért is olcsóbb és könnyebb módszer a megelőzés, prevenció.

Az árat mindig meg kell fizetni, ki előbb, ki később teszi
A kinai regenerációs filozófia szerint, ha jól müködik a szervezet,"intelligens", akkor képes mindent helyesen érzékelni, írányítani, előállítani, azaz megtartani ill. helyreállítani az egyensúlyt (nem kell kivülről bevinni, pótolni, helyettesíteni).

A tisztítás-táplálás (lebontási- és felépülési) folyamat egyensúlyban müködik, biztosítva az optimális funkciókat. Ilyenkor könnyedén alkalmazkodik a szervezet a külső-és belső körülményekhez (tartósan és rugalmasan). Ehhez funkcionális élelmiszerre van szükségünk.

Mit is jelent ez, milyen az ideális táplálék?
Olyan növény, ami segíti a regenerációt, azaz egészséges,  biztonságos és hatékony élelmiszer. Teljes értékű növényi táplálék (élelmiszer tehát nem vegyszer). Képes az 5 fő szervrendszerünket (hormon-, emésztő-, légző-, keringési-, és immunrendszer) táplálni, egyensúlyban tartani, a megfelő tisztítás és ellátás segítségével.Változatos
- tehát sokféle növény együtt
Koncentrált - tehát hatékony
Biztonságos - tehát bárki, bármikor, bármennyit, folyamatosan ehet, mivel nincs mellékhatás.

Olyan növény, amiben az ásványok, flavinok, vitaminok és enzimek egyszerre benne vannak, megfelelő arányban, összetételben és sorrendben, a szinergia (együtthatás) alapján. Lényeg, hogy minden sejt megkapja azt a táplálékot (funkcionális élelmiszert), amivel jól tud müködni és képes megszabadulni attól, ami számára felesleges.

A funkcionális élelmiszer azt jelenti, hogy képes feltáplálni az adott szervrendszert, hogy az ismét egyensúlyban müködjön. (pl. ha gyenge az emésztőrendszer, nem jó a felszívódás, nem képes különválasztani a hasznos anyagot a haszontalantól vagy túl sok a sav, esetleg épp kevés...)

Óriási dolog, ha a kezünkben lehet egy eszköz, a megoldás eszköze.

Surányi Bea

(Képek: Piqs.de)

November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6447 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x