Aranyér - avagy miből ne gazdagodjunk
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Aranyér - avagy miből ne gazdagodjunk

Aranyér - avagy miből ne gazdagodjunk

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

Mindenki azt hiszi, hogy csak őt érte a baj, pedig meglepődne, ha körbekérdezne őszinte ismerősei között. Bár az aranyeres problémák általában csak a serdülőkor után jelentkeznek, az egészséges táplálkozásra és életmódra szoktatással gyermekkortól csökkenthető a kialakulás kockázata. Mint a legtöbb betegségnél, odafigyeléssel megelőzhető, enyhíthető a nagyobb baj. Figyeljünk oda, és tanítsuk meg gyermekünket is az odafigyelésre! 

Az aranyér és a végbél zónáit a tartós altesti terhelés kezdetétől, tehát civilizációnkban már iskolás kortól ajánlott masszírozni. Később – főleg mozgásszegény életmód, öröklött hajlam és stresszes munkavégzés esetén – pedig szinte kötelező.

Összegyűjtöttem a leggyakoribb betegségeket amikkel hozzám fordulnak és amiknek a fő okai a modern kor speciális  terhei. Mik ezek a terhek? Stressz, ülő munka, mozgásszegény életmód, elhízás – kóros fogyás, szingli lét – párkapcsolati problémák. Bemutatom az ezekből származó betegségeket az aranyértől a vesegyulladásig és azt, mit ajánl a reflexológia talpmasszázs, gyógynövény-terápia és életmódváltozás területein.

Anatómiája, feladata, betegsége
Bár a köznyelv az aranyeret a betegséggel azonosítja, valójában az aranyér egy vénás érköteg, mely a végbélnyálkahártya alatt húzódik. Szerepe a széklet tartásában és az ürítési mechanizmusban van. Ezen finom érhálózat, érpárna az emberi szervezet egyik legérzékenyebb területe, ami a terhesség során vagy a folyamatos napi ülőmunkában extra terhelést kap.

Betegségei
Aranyeres betegségről akkor beszélhetünk, ha az érpárnát rögzítő kötőszövet megnyúlik, ennek következtében az érhálózat kitágul, az aranyeres párna lecsúszik és a végbélcsatornából előreesik. Ez a jelenkori felnőtt társadalom közel 50%-ánál okoz problémákat. Kialakulási hely szerint külső és belső aranyérről beszélhetünk.

Felismerés, tünetek
A külső (végbél záróizmokon kívüli) erek problémái látható, tapintható csomókként jelentkeznek, míg a belső erek csak szakorvosi vizsgálattal feltérképezhetők. A jellegzetes tünetek: vérzés, vércsík a székleten, fájdalom, viszketés, székelési nehézségek, székelés utáni erős, szúró fájdalom. A tünetek jelentkezésekor feltétlen forduljon orvoshoz, mert végbéltáji panaszok utalhatnak fekélyre, gyulladásra és jó- vagy rosszindulatú daganatra is, aminek korai felismerése esszenciális a gyógyulás szempontjából.

Kezelése
Nagyon fontos a megelőzés, amiben a talpmasszázs egy kiemelkedően hatékony eszköz lehet. Lényeges a táplálkozás és az altesti higiénia – székelés után langyos vízzel mossuk meg az altestet, javasolt a bidé használata. A már kialakult aranyeret súlyosságától függően, orvossal konzultálva érdemes kezelni. Súlyosabb esetben műtéti beavatkozás jön szóba, enyhébb esetekben más megoldásokat javasol az orvos. Egyik ilyen megoldás során egy leszorító gumigyűrűt alkalmaznak, ami pár nap alatt az aranyér elhalásához és fájdalommentes lelökődéséhez vezet. Még enyhébb esetben és kiegészítő gyógymódként jöhetnek számításba az alternatív módszerek. Külsőleg körömvirág kenőcs; belsőleg gyermekláncfű-gyökér, ezerjófű, cickafarkfű, pásztortáskafű; valamint ülőfürdő: tölgyfakéreg, fűzfakéreg, diólevél, zsurlófű, kamillavirág keveréke. Életmódváltás nélkül a műtéti megoldás sem garancia, hogy nem újul ki az aranyér! A gyógynövények alkalmazása előtt kérje természetgyógyász tanácsát!


Ülőmunka

A kialakulás veszélyére az öröklött hajlam mellett ráerősít az ülő életmód, melynek során folyamatos mechanikai nyomás nehezedik az érintett testrészre. A nyomott részen a vér-, nyirok- és energiaáramlás korlátozódik, ami hosszútávon a sejtek elhalásához vezet. A szervezet öngyógyító folyamatai pedig éppen a blokkolt működés miatt nem tudnak beindulni.

Az aranyér és a szex
A szexuális energiát megtartó és átalakító módszerek extra terhelést jelenthetnek az aranyérre. Ezek a gyakorlatok az egészség, a fiatalság és az alkotóerő megőrzését, kiterjedését szolgálják, és sokan a megvilágosodás felé vezető úton élnek velük. Aki ilyen gyakorlatok alkalmazásába kezd, az nem árt, ha a szakkönyvek mellett avatott tanítótól kér gyakorlati tanácsokat a felhalmozódott energia elvezetésére. Ellenkező esetben a magot bizonyos – kortól, évszaktól, egészségtől és aktivitástól függő – gyakorisággal üríteni kell, ami így nem terheli belső nyomással az altesti zónát.

Gyógyító ételek
Megelőzésképpen vagy probléma esetén táplálkozásunk legyen változatos és rostban gazdag! Ez segít elkerülni a székrekedést és az erőltetett székelést, ami nagyon megterheli az aranyeret. A széklet lággyá tételét segíti a fokozott folyadékbevitel is. Amennyiben túlsúlyunk van, igyekezzünk tőle megszabadulni, mert az is fokozza a nyomást. Ezen kívül ajánlatos odafigyelni a szervezet B1, B3 és K vitamin szintjére. Kimondottan fontos – a ma annyira divatos – flavonoidok bevitele.

Gyógyító mozgás
Legjobb a célzott gátizom erősítés, amikhez segíthet az intimtorna és a különböző jóga gyakorlatok. Megkérhetjük jóga-oktatónkat, hogy segítsen összeállítani otthon is végezhető gyakorlatsort, ami megerősíti a gáttájék izmait egyben harmonizálja az alsó csakrákat.

De már csak ha bármilyen mozgást végzünk az ülőmunka mellett, sokat tettünk aranyerünk egészségéért! Legyen az tánc, kocogás, úszás vagy labdajáték, az egész napi pangó energiát meg kell mozgatni!Talpmasszázs

A reflexológia állapotfelmérésre és gyógyításra-megelőzésre is alkalmas. A szelíd gyógymódok közül a talpmasszázs az egyik leghatékonyabb gyógymódja az aranyeres betegségeknek. A talpmasszázs kivitelezésében megjelenik a holisztikus szemlélet, az aranyér járulékos zónáit is kezeljük (ld. ábra). A masszírozandó zónákat 1-től 7-ig jelöltem fontossági sorrendben. A legfontosabb persze az aranyér és végbélnyílás zónája, ezért ha minimális időnk van csak ezt masszírozzuk! A zónák:

1 – aranyér - végbélnyílás
2 – végbélnyílás 1
3 – végbélnyílás 2
4 – gerinc alsó része
5 – vesék
6 – húgyvezeték
7 – húgyhólyag

A masszírozás hüvelykujjal, finoman-középerősséggel, a test irányába történjen! A masszázst lehetőleg iktassuk be mindennapjainkba, legyen éppen olyan természetes 3-5 perc mint például a fogmosás! Értékes eredményeit hamarosan tapasztalni fogjuk!

Az esetleges kontraindikációk miatt a zónák masszírozása előtt kérje ki reflexológus - természetgyógyász véleményét!

Fóti Péter 
 
[ 19031 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x