Cyberknife: forradalmian új lézeres műtét menthetetlen helyzetekre...
Címlap / Szépség-Egészség / Cyberknife: forradalmian új lézeres műtét menthetetlen helyzetekre

Cyberknife: forradalmian új lézeres műtét menthetetlen helyzetekre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egy 67 éves brit férfi szerencsésen túl van egy olyan sikeres szívműtéten, amelyet a forradalmian új Cyberknife eszközzel végeztek. 

Egy 67 éves brit férfi szerencsésen túl van egy olyan sikeres szívműtéten, amelyet a forradalmian új Cyberknife eszközzel végeztek. Az újfajta eljárás valószínűleg megmentette a férfi életét, mivel a szíve jobb kamrájában egy golflabdányi daganatot találtak, ezt pedig hagyományos módszerekkel lehetetlen lett volna eltávolítani.
Michael Kilbynek az orvosai nem ígérték, hogy megérné az idei karácsonyt, így a 67 éves férfi, ismerve a szívében lévő daganat állapotát beleegyezett, hogy egy újfajta, sugársebészeti eljárással végezzenek rajta műtétet. A sugárszike - vagy ahogy hivatalosan nevezik: Cyberknife – végül nem csupán mint új műtéti eszköz, de mint Kilby úr életének megmentője is sikeresnek bizonyult.

A precízen fókuszált sugárzással operáló eszköz, akárcsak egy hagyományos szike, felhasította a dobogó szív belsejében a daganatot. A sugárnyalábokat egy robotkarral irányították, amely egy milliméteres pontossággal volt képes dolgozni. A műveletet akkor nyilvánították sikeres beavatkozásnak, amikor a tumor méretét már 40%-kal sikerült zsugorítani – későbbi műtétek során a daganat méretét tovább csökkentik majd.

A londoni Harley Street Klnika kardiológusa, Dr. John Coltart elmondta: „Három hónappal korábban Mr. Kilby életkilátásai rettenetesek voltak, de a műtétek után még jódarabig élhet majd. Ilyen beavatkozást még senki sem hajtott végre, és mindamellett, hogy minden reményünket igazolt az eljárás, nagy öröm, hogy Mr. Kilby egészségi állapotán is jelentősen javíthattunk.” 

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x