Ha zsíros a bőr és fénylik az alapozó
Címlap / Szépség-Egészség / Ha zsíros a bőr és fénylik az alapozó

Ha zsíros a bőr és fénylik az alapozó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Számtalan kérdést kapok a zsíros bőrrel kapcsolatos gondjaitokról. A közös minden levélben az, hogy csalódottan nyugtázzátok: a púder átfénylik, az alapozó nem működik, pedig hát a megfelelőt vettétek, a ’mattítót’! Hibás a gondolat, miszerint kívülről lehetne orvosolni egy belső problémát, jelen esetben alapozóval, púderrel, jobb esetben mindkettővel. 

Mi lehet a kiváltó ok?
A kamaszkor kezdetével megváltozik a hormonális rendszer, amely növekedésbeli, testi, lelki változással jár együtt. A számotokra legkellemetlenebb, és jól látható mellékhatása az arcbőr fokozott faggyú (zsír) termelése. Ez a fokozott faggyútermelés gondos ápolással egyensúlyban tartható, de külsőleg NEM szüntethető meg.
 
Fontos szem előtt tartani, hogy amíg a 20-23 életéveteket be nem töltitek, addig a hormonegyensúly nem következik be, így a bőrötök sem fog ’normálisan’ működni. Amint ez megtörténik, a dolgok maguktól a helyükre kerülnek, a bőr magától megszépül. Ha ismeritek ezeket a tényeket és elfogadjátok átmeneti mivoltukat, több türelemmel viselitek ezt a cseppet sem könnyű helyzetet.
 
Miért velem történik mindez?
A bőrtípusunk genetikailag kódolt, annak megjelenését, állapotát életmódunk, táplálkozásunk, jó és rossz szokásaink, ápoltságunk szellemi és testi kondíciónk mind-mind befolyásolja... 
Ezért is nagyon fontos, hogy rendszeresen és szakszerűen ápoljuk, házilag ne kezeljük, nyomkodjuk, hogy a kamaszkor elmúltával se maradjanak rajta hegek.
 

Találkoztam lányokkal, akik kinyomkodott, elvakart sebes bőrüket szoláriummal ’kúrálták’ abban a téves hitben, hogy a szolárium ’szárít’, és mint ilyen, gyógyít. Az eredmény elpigmentálódott bőr, soha el nem múló hegek, foltok. Sajnos ezekben a szélsőséges esetekben is a türelmetlenség és tájékozatlanság meghozza a maga ’gyümölcsét’. Ezért figyeljetek nagyon arra, hogy a sebes arcotokat ne tegyétek ki semmilyen ártó sugárzásnak, magas fényvédő krémmel védjétek a sérült szövetet, hogy megelőzhessétek az ehhez hasonló problémákat.
 
A zsíros bőr ápolása

Naponta kétszer, reggel-este habzó lemosóval távolítsátok el a sminket, szennyeződést. Ezt követően bő vízzel, többször öblítsétek át bőrötöket, hogy a lemosó maradványai is eltűnjenek. Ne feledjétek, hogy a víz az, ami tisztít! Ne használjatok bőrötökre szárító, reklámokban hirdetett alkoholos oldatokat! A túlzott szárítás a zsíros bőrt extra zsírtermelésre készteti. Hetente kétszer használjatok arcradírt.


A zsíros bőr lehet vízhiányos is, a két fogalom nem keverendő össze! Hidratáljátok bőrötöket zsíros, gyulladt bőrre való krémmel, hogy a fokozott zsírtermelést visszaszorítsátok, és a gyulladás csökkentsétek. A következő összetevőket tartalmazó krémeket részesítsétek előnyben: propolisz, teafaolaj, tölgyfakéreg, kamilla, aloé.
 
Életforma
Figyeljetek az egészséges étkezésre, igyatok naponta legalább nyolc pohár vizet, lehetőleg diétázzatok, a chips-eket, zsíros magvakat, csokoládét, kerüljétek, valamint rendszeresen sportoljatok. Kerüljétek a stresszes helyzeteket, és figyeljetek arra is, hogy eleget és nyugodtan aludjatok. Védjétek bőrötöket a hideg, és a nap károsító hatásaival szemben: nappali krémetek tartalmazzon legalább 15 faktornyi napvédelmet.

Üdvözlettel:
Kilinkó Katalin
Képek: piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13041 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x