Megvan a H1N1 természetes ellensége!
Címlap / Szépség-Egészség / Megvan a H1N1 természetes ellensége!

Megvan a H1N1 természetes ellensége!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-13

Amerikai kutatók olyan természetes fehérjecsoportot találtak, ami segít kivédeni a sertésinfluenzát és más vírusokat, például a nyugat-nílusi vírust és a trópusi láz kórokozóját. A felfedezés hatásosabb kezelési módszerekhez vezet. 

Tenyésztett emberei sejteken a Howard Hughes Orvosi Intézet (HHMI) kutatói azt találták, hogy ezen fehérjék antivirális hatásukat a vírusszaporodás gátlásán keresztül fejtik ki.

A felfedezés, melyet a Cell című újság csütörtöki online számában közöltek, hatásosabb antivirális gyógyszerek fejlesztéséhez vezethet, köztük megelőző szerekhez, melyeket az influenzatranszmisszió lassítására lehet majd használni. 

Az influenza vírus, hasonlóan más vírusokhoz, a sejtek fehérjéit használja fel ahhoz, hogy fenntartsa magát. Tanulmányukban a kutatók 120 gént írtak le, melyek szükségesek a H1N1-nek – amit a köznyelv disznóinfluenzaként ismer.

„Azonban úgy találtuk, vannak ellentétes működésű gének is, amiktől ha megszabadul az influenza, a replikáció fokozódni fog” – írja a munkacsoport vezetője, Stephen Elledge, a Harvard Orvosi Egyetem munkatársa.

Ha megnő ezen fehérjék termelése, az a vírusszaporodás teljes gátlását eredményezi.

Ez a munka illusztráljam milyen fontos kölcsönhatásban van az örölött immunválasz és a vírusreplikáció” – mondta Robert Lamb, az illinoisi Északnyugati Egyetem virológusa, aki nem vett részt az említett kutatásban.
 
Egy meglepő felfedezés szerint, mely a H1N1 vírusra koncentrált, ezek a fehérjék más vírusokat is gátolnak, például a West Nile vírust és a trópusi láz kórokozóját.

Ezen fehérjék túl nagy mennyisége valószínűleg hosszútávon kedvezőtlen hatásúak, azonban ezt jelenleg még nem tudjuk” – mondta Elledge, megjegyezvén, hogy további kutatások szükségesek annak eldöntésére, hogy ezek a fehérjék képezhetik-e a jövőben antivirális terápia alapját.

Az Egyesült Államokban 10 ezerre becsülik a sertésinfluenzában meghalt betegek számát – köztük 1100 gyermek – mióta áprilisban először mutatták ki az influenza új fajtáját.

Thomas Frieden, a Betegségek Kontroll és Megelőzési Központjának vezetője (CDC) szerint közel 50 millió eset volt, melyből több mint 200 ezret kórházban kezeltek.

Medipress

(Fotó: nep: Virus)


 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 29972 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x