Nassolási tilalom! Feloldjam? Igen - Nem (kattints!)
Címlap / Szépség-Egészség / Nassolási tilalom! Feloldjam? Igen - Nem (kattints!)

Nassolási tilalom! Feloldjam? Igen - Nem (kattints!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

Feloldást adsz magadnak a két ünnep közötti időszakra? Vajon hány kiló fog rád rakódni, ha most nem figyelsz oda? A nassolnivaló pedig csak úgy kelleti magát karácsonyi édességek hívogató formájában. Kutatások és baráti beszámolók, valamint a fogyókúrás szalonok eladási görbéi egyaránt megerősítik a tényt: karácsonykor a népesség egyébként többé-kevésbé túlsúlyos, notórius fogyókúrázó többsége is az igenre nyom. Ilyenkor jöhet minden, ami édes és habos, valamint szabad a bejgli, a stangli a flódni... Szilveszterre megint klikk az igenre - de mi legyen addig?  

A két ünnep között fixen eltelik öt nap. Mindig, minden évben ennyi. A legtöbb női magazin erre a ciklusra minimum 3 kiló garantált fogyást jelentő fogyókúrás programot is kínál, de ilyenkor erre nem vagyunk vevők. Max elvben – elolvassuk, szénné égve a bűntudattól. Ezt az 5 napot legfeljebb hol munkával töltjük, hol a családdal, hol wellnessben, hol darálóban ... Ez az öt nap nagyon kemény csábítás arra, hogy a nassolásra vonatkozó tilalmi parancs feloldva maradjon.

Karácsonyi zabacsata

A két ünnep közötti időszakot sokan csapják hozzá a karácsonyhoz – egymást látogatják, vidéki rokonoknál ünnepelnek, disznótorosokat tartanak, haverokkal, barátokkal dőzsölnek tovább. Ilyenkor a jobbnál jobb ételek gyártásában versengnek a háziasszonyok egymással, s sértődnek halomra, ha nem kóstolja meg mindenki legalább kétszer a nagyszerű akármicsodát. Aki ilyenkor nem ránt magára pár kilót, az jóformán nem is létezik.

Temérdek maradék

A másik zabaforrás a temérdek maradék. A háziasszonyok ilyenkor szokásosan túlvásárolják, túlfőzik a család kapacitását, amit aztán „meg kell enni”.  Tényleg meg kell enni? Nézzük meg jobban a lejárati határidőket! Aki okosan vásárolt, annak a hűtőjében a legtöbb dolog eláll januárig…Édesség hegyekben – túl nagy csábítás

A szaloncukor, a csokoládé karácsonyfadíszek, a különféle sütik, torták krémek és ajándékba kapott csokik hegyben csúcsosodnak. A csokoládékat még csak-csak elrakja az ember, de a tortaféléket meg kellene enni, hogy el ne romoljanak. A szaloncukor is idény jellegű dolog – arra is nagyon könnyű jöttünkben-tértünkben rákapni, hiszen ott lóg az orrunk előtt a fán. Legegyszerűbb az volna, ha ezekből az idény jellegű édességekből csak minimális mennyiséget vásárolnánk és tartanánk odahaza.

Úgy is mindjárt Szilveszter …

Az igen gombot lelkünk nagy képernyőjén Szilveszterkor is megnyomjuk. Rezgő kocsonyával kezdjük a reggelt, sertéssülttel folytatjuk, majd virslivel és pecsenyékkel zárjuk a napot, ráadásul egész éjjel menő a zabálás. Bezabálunk éjjel, belencsézünk elsején, lehetőleg jó sok zsíros disznóhússal, mondván, hogy a  malac előre túrja a szerencsét, s máris megvan a felmentés. Mivel ezt mindenki évek óta tudja, így nyugodtan lehet nassolni a két ünnep között is. Vagy mégsem?

A választás a Te kezedben van. Megnyomhatod a NEM gombot is! Dönthetsz úgy is, hogy mégsem mész el arra a disznótorra, hogy telefonon köszöntöd idén a zabatántikat, hogy a szaloncukrokat a fán hagyod, hogy csak az ebéd után eszel néhány szem édességet, csokoládét, vagy egy vékony szelet tortát. Az ünnepek közötti időszakban tényleg dőreség fogyókúrázni, de ugyanilyen dőre ötlet csak azért meghízni, mert van étel.

Gondold át újra az egészet, és ahol lehet, mondj nemet a fölösleges zabálásra!
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4567 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x