Túlpörögtél? 3 módszer stressz ellen!
Címlap / Szépség-Egészség / Túlpörögtél? 3 módszer stressz ellen!

Túlpörögtél? 3 módszer stressz ellen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Előző cikkemben a stresszkezelési módszerek közül kitértem a sportra, a cigarettához, alkoholhoz hasonló káros szenvedélyekre és más, finomabb módszerekre. Ezúttal három újabb technikát veszek sorra. 

1. Állattartás: sokak találják meg a stressz ellenszerét különféle kisállatok, cicák, kutyák, papagájok, hörcsögök, teknőcök tartásában, ezek a lények ugyanis rengeteg pozitív energiával képesek feltölteni azt, aki gondoskodik róluk. Az állatok közelsége pszichológiailag igazoltan gyógyír a lelki bajokra, így komolyabb stressztüneteknél, depresszió ellen is bátran alkalmazható. Sőt, ha összekötjük ezt a sporttal, például lovaglás formájában, a jótékony hatás még erősebb lehet.



2. Játék:
mindannyian szeretünk játszani, legyen szó családi monopolizásról, vagy egy barátokkal töltött pókerestéről, vagy épp arról, ha kisgyerekünkkel kártyavárat építünk a nappali szőnyegén. A játék izgalma kikapcsol, felszabadít, s a sporthoz hasonló módon kiszakít egy kis időre a problémáinkból, és a közhiedelemmel ellentétben tényleg nullától kilencvenkilenc éves korig mindenkinek való. Ne féljünk leülni játszani egy kicsit, ha a gondok nyomasztanak, mert bőven megéri egy kicsi időre újra gyereknek lenni.

HarmoNet tipp:
Van-e gyógyír a stresszre? >>

3. Alvás:
ez a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb módja a stresszoldásnak, hiszen aludni úgymond természeti törvény. Nem mindegy azonban, mennyit és hogyan alszunk. A stressztől és/vagy időhiánytól sújtott ember gyakran korán kel és későn fekszik, s nem alussza át a napi szinten ajánlott nyolc órát, ráadásul alvás közben is nyugtalan lehet, forgolódik, fel-felébred. Pedig az idegrendszer regenerálódásához nyugodt, mély, és megfelelő mennyiségű, minőségi alvás szükségeltetik, ami biztosítja, hogy reggel az ember friss és – legalább néhány percig – gondtalan és felszabadult legyen. Egy újabb stresszes napot csak kellő kialvottsággal lehet átvészelni, s ezért, bár sokan feleslegesnek tarják, ne sajnáljuk az alvásra fordított időt.


A fenti módszerekkel persze nem találom fel a spanyolviaszt, azonban úgy gondolom, sokan vannak, akik képtelenek kimozdulni az állandó stressz okozta holtpontjukról, még ha tisztában is vannak vele, hogy mivel segíthetnének magukon. Én minden kedves olvasót arra biztatnék, hogy keresse és találja meg azt az elfoglaltságot, ami kiszakítja a mindennapi problémákból, és hosszú távon is biztosítja a lelki egyensúlyát.

Rozovics Krisztina

Képek:
piqs.de: scbailey - Lucky Dog !
piqs.de: unterbirken - schlafen, sterben, nichts weiter... vielleicht träumen!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3192 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x