Cserepes, repedezett bőr? Ápolás hideg, száraz időben
Címlap / Szépség-Egészség / Cserepes, repedezett bőr? Ápolás hideg, száraz időben

Cserepes, repedezett bőr? Ápolás hideg, száraz időben

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Ha odakint hideg van, a páratartalom pedig alacsony; odabent viszont fűtünk és kiszárad a levegő, akkor a bőrünk berepedezik, az ajkunk pedig cserepes lesz.  

A szárazság ellen
A hámlás, berepedezés és viszketés megelőzésére fordítsunk kiemelt gondot a bőrápolásra
a hideg évszakokban. Használjunk naponta krémes alapú hidratálót, javasolja Dr. Anjali Dahiya, a New York-i Presbiteránus Kórház Iris Cantor Női Egészségügyi Központjának bőrgyógyásza. A legjobb, ha közvetlenül tusolás után kenjük fel a hidratálót, így a nedvességet a bőrfelszínbe zárjuk. Az érzékeny bőrűek olyan terméket válasszanak, amiben nincs illatanyag vagy lanolin.

Kézmosást is ésszel!
Habár a fertőzések terjedése ellen javasolt a gyakori kézmosás, a sok szappantól és víztől kirepedezhet a kéz bőre. Használjunk enyhe szappant, utána pedig kenjük be a kezünket hidratálóval, ami segít enyhíteni a szárazságot. Fürdéskor kerüljük a túl forró víz használatát. A rövid, langyos vizes zuhany vagy fürdő, nem irritáló, nem detergens alapú tisztálkodó szerrel kíméli a bőrt. Közvetlenül utána használjunk ásványi olajos vagy petróleumos zselészerű hidratálót, a nedvességet pedig lágy mozdulatokkal itassuk fel a bőrről.

piqs.de - Bőr

Ha mindennap leöblítjük a bőrünket, de kevesebb szappant használunk, akkor megvédhetjük a bőr természetes egyensúlyát, mondta Dr. Monica Halem, a New Yorki Presbiteránus Kórház és a Columbia Egyetemi Kórház bőrgyógyász-bőrgyógyászati sebésze.

A fűtőtestek száraz levegője ellen úgy védekezhetünk, ha párologtatók segítségével juttatunk vissza némi nedvességet a levegőbe. Ne felejtsük el gyakran kitisztítani, nehogy penész és gomba telepedjen meg benne. Ha kimegyünk, takarjuk be az arcunkat, használjunk petróleum alapú balzsamot az ajkunkra. Javasolt a napfényvédő krémek alkalmazása is, ami télen ugyanolyan fontos, mint nyáron, ha hóval borított környezetben tartózkodunk, tette hozzá a bőrgyógyász.

További terhek a bőrnek
Lehet, hogy erős késztetést érzünk arra, hogy sápadt bőrünket szolárium segítségével varázsoljuk barnává, de álljunk ellen a kísértésnek. A szolárium károsítja a bőrt, korai öregedéshez, a bőrrák fokozott kockázatához vezet. Ehelyett jobb az önbarnító krém, ami tartalmaz extra hidratálót, mivel néhány ilyen termék szintén szárítja a bőrt. Ha a hámlást, viszketést, berepedezést nem enyhítik a hidratálók, érdemes felkeresni a bőrgyógyászt, aki esetleg receptre kiadható gyógyszert ajánl.

Medipress

(Fotó: piqs.de: zulu - alles im griff)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7602 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x