Több szövődményt ígér a H1N1 következő hulláma
Címlap / Szépség-Egészség / Több szövődményt ígér a H1N1 következő hulláma

Több szövődményt ígér a H1N1 következő hulláma

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

A karácsonyi ünnepnapok alatt újabb 123 embert szorult kórházi kezelésre a H1N1-influenza miatt, intenzív osztályra közel húsz beteg került - mondta el Falus Ferenc, országos tiszti főorvos a közrádiónak. 

Ezzel együtt is kevesebb fertőzöttet kellett kórházba vinni az ünnepek alatt, mint korábban egy nap alatt, ám a járvány következő hullámában komolyabb szövődmények fenyegetnek – tette hozzá Falus.

December 25-én és 26-án 94-en, köztük egy várandós asszony kerültek kórházba, gépi lélegeztetésre pedig tizenegyen szorultak. Vasárnapra a megbetegedések száma 123-ra emelkedett, az intenzív osztályon kezelteké pedig húszra.

Karácsony idején így is kevesebb beteg került kórházba, mint a járvány csúcsán egy nap alatt - mondta el Falus, aki a közrádiónak kifejtette, hogy az agyhártya-gyulladásos megbetegedés száma is nőtt, mivel a járvány megnyitja az utat a bakteriális fertőzések előtt. Falus Ferenc ugyanakkor aggasztónak tartotta, hogy nem csökkent a súlyos, életveszélyes betegek aránya: az ünnepek alatt kórházba kerülő betegek közül húszan vannak intenzív osztályon, tizennégyen pedig mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

A tiszti főorvos hozzátette még, hogy az ünnepek alatt bezárt oltópontok a két ünnep között kinyitnak, ám az újév első napjaiban ismét zárva lesznek. Budapesten két oltóponton, illetve szinte minden megyeszékhelyen várják az embereket az oltóközpontokban.

Falus Ferenc elmondta továbbá, hogy a járvány első hullámának a csúcsán túl vagyunk ugyan, de a világjárványnak még nincs vége. Amíg a világ lakosságának a hetven százaléka nem találkozik a vírussal, vagy nem kap védőoltást, addig járványveszély van. Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta azt is, hogy várható a járvány második hulláma, és szinte biztos, hogy ősszel a harmadik hullám is végigsöpör a világon.
Falus Ferenc ismét hangsúlyozta a védekezés fontosságát, különösen azért, mert a járvány második-harmadik hullámában rendszerint még több szövődménnyel kell számolni.

Medipress

(Fotó: piqs.de: nep - Virus)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3643 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x