Megelőzhető lesz a veleszületett vakság?
Címlap / Szépség-Egészség / Megelőzhető lesz a veleszületett vakság?

Megelőzhető lesz a veleszületett vakság?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A Time, a Discover és a Science című szaklapok nemrég összeállították a 2009-es év legfontosabb egészségügyi eredményeinek listáját. 

A listán szerepel többek között az eddigi legnagyobb, az autisztikus spektrum zavarokkal kapcsolatos genetikai kutatás, valamint a veleszületett vakság visszafordítását célul kitűző génterápiás módszer is.

"Kutatóink és orvosaink a bioegészségügy legvégső határait feszegetik - nyilatkozta Dr. Philip R. Johnson, a Philadelphia Gyermekkórház vezető tudományos kutatója, az autizmussal kapcsolatos kutatás vezetője - Nagyon büszkék vagyunk a tavaly elért eredményeinkre, és szeretnénk, ha ebben az évben is folytathatnák az eredményes munkát."

Az eddigi legnagyobb, az autisztikus spektrum zavarokat (ASD) kutató genetikai tanulmány végén a tudósok olyan DNS variánsokat azonosítottak, amelyek az ismert ASD esetek 15 százalékáért felelősek. A kutatás részletes leírása a Nature című szaklap áprilisi számában olvasható.

Októberben, a Philadelphia Gyermekkórház és a Pennsylvania Orvosi Egyetem tudósai génterápiával (ami mindössze egyetlen injekcióból áll) sikerrel javították öt Leber-féle veleszületett vaksággal (LCA) élő gyermek és hét felnőtt állapotát. Az LCA egy ritka öröklött vakság.

Mindhárom magazin kiemelkedőként említi a fenti két tudományos eredményt, sőt, a Discover magazin egyenesen a genetikus orvoslás új aranykorának kezdetének nevezte az LCA génterápiát.

Medipress

(Leadkép: piqs.de: Louise - Trough my eyes)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5618 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x