A méregtelenítő diéták károsak?
Címlap / Szépség-Egészség / A méregtelenítő diéták károsak?

A méregtelenítő diéták károsak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

A szakértők szerint a méregtelenítő fogyókúrás módszerek nem alkalmasak az ünnepek utáni súlyfelesleg leadására, és akár egészségkárosító hatásuk is lehet. 

A sok vitát kiváltott módszerek alapja a koplalás, illetve bizonyos ételcsoportok teljes száműzése az étrendből. Az elképzelések szerint ez megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól, és segíti a gyors fogyást.

Christchurch közegészségügyi étkezési tanácsadója, Bronwen King szerint a legtöbb ember a túlevés miatt fordul a méregtelenítő diétákhoz.
"Az ünnepek alatt a legtöbb ember túl sokat eszik és iszik, ezért úgy érzik, tenniük kell valamit, ami ezt kompenzálja. Az extrém méregtelenítő diéták azonban nem hogy használnak, de károsak is lehetnek a szervezet számára. Ha kevés energiát viszünk be, testünk alkalmazkodik, és kevesebb energiát éget el. Ami azt jelenti, hogy többet raktároz. Amikor pedig újra több kalóriát viszünk be, szervezetünk azt is el fogja raktározni, számítva a későbbi koplalásra."

piqs.de - Fogyás?

A méregtelenítő diéták alatt vesztett súly nagy része víz.

"Sokkal jobban tesszük, ha odafigyelünk arra, mit eszünk, és rendszeresen mozgunk. Az emberek persze szeretnének gyors eredményt elérni, de a drasztikus megoldások csak nagyon ritkán vezetnek jóra." - tette hozzá a tanácsadó.

Ma már a legtöbb intelligens módon összeállított méregtelenítő kúra természetesen figyel ezekre a baklövésekre. Érdemes alaposan utánanézni, mely módszert válasszuk. A méregtelenítő eljárások egyöntetű negatív eredményét kijelenti azonban tökéletesen értelmetlen. A méregtelenítés nem koplalás, amit ezek szerint a témában oly’ jártas King ezek szerint nem tud. – a szerk.

Medipress
Szerk.: Fodor Kata

(Fotó: piqs.de - Lazy Lightening: plus size)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3229 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x