Bajnai: A H1N1 járványnak még nincs vége, csak enyhült!
Címlap / Szépség-Egészség / Bajnai: A H1N1 járványnak még nincs vége, csak enyhült!

Bajnai: A H1N1 járványnak még nincs vége, csak enyhült!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Lesz második hulláma a H1N1 járványnak Magyarországon. Bajnai köszönetet mondott az ÁNTSZ eddigi tevékenységéért és kihangsúlyozta: szükség van további oltásokra. 

Lesz második hulláma a H1N1 járványnak Magyarországon. Bajnai köszönetet mondott az  ÁNTSZ eddigi tevékenységéért és kihangsúlyozta: szükség van további oltásokra. Egyetértett a kormányfő álláspontjával Székely Tamás miniszter és Falus Ferenc országos tiszti főorvos is.

Magyarország felkészült tavaly a járvány kezelésére, köszönhetően a kormány és az ÁNTSZ sikeres együttműködésének” – hangsúlyozta az elmúlt időszak sikereit Bajnai Gordon kormányfő szerdán tartott sajttájékoztatóján. Hozzátette: „a járványnak viszont még nincs vége, csak enyhült, az oltást pedig folytatni kell”. Székely úgy véli: „a járvány átmeneti visszaszorulását ki kell használni a készletek pótlására, a további megelőzésre, felkészülésre, és az eddigi adatok teljeskörű elemzésére”.

Magyarország az egyik legmagasabb átoltottsági szintet érte el azzal, hogy a lakosság több mint harminc százaléka rendelkezik védettséggel.
Oltással a hatvan év felettiek több mint fele, az egészségügyi dolgozok mintegy hatvan százaléka, a tanulóknak pedig egy harmada rendelkezik. Azonban a szakértők a járvány második hullámára számítanak: „a második hullámban főleg a zárt közösségekben élők és dolgozók veszélyeztetettek – például az iskolák.
Számukra a legfontosabb a védekezés megszervezése
” – vélte Falus Ferenc, országos tiszti főorvos.

Medipress

(Fotó: piqs.de - nep: Virus)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3054 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x