Szívni vagy nem szívni? Ez itt a kérdés
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Szívni vagy nem szívni? Ez itt a kérdés

Szívni vagy nem szívni? Ez itt a kérdés

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-25

Felhívták a figyelmet az elektronikus cigaretta biztonsági vizsgálataira a görög kutatók, mondván, hogy a tudományos ismeretek igencsak korlátozottak vele kapcsolatban. 

Jogi csatát vív az Élelmiszer-és Gyógyszerengedélyezési Hatóság a gyártókkal az Amerikai Egyesült Államokban. A szervezet szabályozza a kábítószereket, és megtiltaná az e-cigaretta behozatalát az USA-ba.

Nem csak a Hatóság aggódik a biztonság miatt. Kutatásokat végeztek a termékkel kapcsolatban, Görögországban és Új-Zélandon is, azonban mindhárom értelmezés különböző. Javasolt az elektronikus cigaretta Új-Zéland szerint, mert biztonságosabb, mint a dohány. A görögök közömbösek a dologgal kapcsolatban.

„Mindhárom beszámoló korlátozott információkat ad a termékkel kapcsolatban. Ez lehet az oka az Élelmiszer-és Gyógyszerengedélyezési Hatóság és az e-cigaretta közti csatározás túlfűtöttségének, Andreas Flouris és Dimitris Oikonomou, a görögországi Emberi Erőforrás és Rehabilitációs Intézmény munkatársai szerint.” – olvasható a British Medical Journalban.


Kiadott egy korlátozó rendelkezést az Obama kormánynak egy amerikai bíró. Ennek értelmében megpróbálják betiltani az e-cigaretta behozatalát az Egyesült Államokba. Állítása szerint ez a lépés része volt a Hatóság azon agresszív erőfeszítéseinek is, amelyekkel szabályozni akarják a szabadidős dohánytermékek behozatalát.

Ötmillió embert öl meg évente a dohányzás, ez azonban megelőzhető lenne. „Akár egy milliárd embert is megölhet a cigaretta ebben az évszázadban, ha ez a tendencia marad.” – olvasható a Föld Tüdeje Alapítvány augusztusi jelentésében.

„Az alternatív dohányzási stratégiákra szükség van a közegészségügyi veszély csökkentése miatt, a biztonság azonban elengedhetetlen.” – mondta el Flouris és Oikonomou. Hozzátették továbbá, „szigorú vegyi elemzésekre van szükség, amelyeket ki kell terjeszteni az állatkísérletekre, később pedig az embereken végzett klinikai vizsgálatokra is.”

Az elektronikus cigaretta elemmel működik, alig bocsájt ki füstöt, és kevesebb nikotint juttat a tüdőbe. Célja, hogy felváltsa a hagyományos cigarettát, valamint segítsen leszokni a dohányzásról. Kínában gyártották először az e-cigarettát, amelyet többnyire az interneten értékesítettek.

Medipress

Kép:
piqs.de: Knipsermann - Ohne Kommentar! 
 
[ 2051 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x