H1N1: csak pénzszerzési blöff a gyógyszergyártók részéről?...
Címlap / Szépség-Egészség / H1N1: csak pénzszerzési blöff a gyógyszergyártók részéről?

H1N1: csak pénzszerzési blöff a gyógyszergyártók részéről?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Nyilvános meghallgatáson feszegették parlamenti képviselők Strasbourgban, az Európa Tanács (ET) székházában, hogy az újinfluenza valós világjárvány-e, vagy csak egy újabb eszköze a gyógyszergyártó cégek lobbijának a minél nagyobb mennyiségű oltóanyag eladás érdekében. 

Számos szakértő mellett jelen volt Strasbourgban Fukuda Keidzsi, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgató-helyettese és az európai gyógyszeripar képviselői is. Fukuda cáfolta, hogy a gyógyszeripar irányából nyomásgyakorlás történt volna a WHO-ra. Az eltérő álláspontok azonban a megbeszélés végére sem közeledtek egymáshoz.

Madarat tolláról, sertést influenzáról
Wolfganf Wodarg, az ET egészségügyi albizottságának egykori vezetője volt az első, aki politikai szinten kezdett el foglalkozni a sertésinfluenza áljárványként való kezelésével. Szakmai ismereteire és a WHO - szerinte eltúlzott - jelentéseire alapozta felvetésének bizonyosságát. Úgy véli, hogy mind a madárinfluenza, mind a sertésinfluenza kampánya nagymértékben hozzájárul tekintélyes nemzetközi egészségügyi intézmények hírnevének a rombolásához is.  "A fenyegető világjárvány meghatározása nem történhet úgy, hogy közben a gyógyszereladók befolyást gyakorolnak” – hangsúlyozták többek között a keddi megbeszélés kezdeményezői. 

WHO jóslatok: milliók kétségben
Fukuda véleménye rengeteg ellenérvet kapott a strasbourgi megbeszélésen. Cáfolta azonban a megállapítást, mely szerint az újinfluenza világjárványként - azaz pandémiaként - való kezelése csak pénzügyi haszonszerzés céljára szolgáló eszköz lenne szakemberei kezében. Többen is emlékeztették azonban arra, hogy a WHO hatalmas számú áldozatokat jósolt a H1N1 következményeként – ami megalapozatlannak tűnik jelenleg.

Sérelmezték továbbá a képviselők, hogy a halálozás mértékéről szóló eltúlzott jóslatokkal milliókat ejtett rettegésbe a szervezet, rávéve a kormányokat, hogy hatalmas pénzeket fizessenek ki a fölöslegesnek bizonyult oltóanyag-mennyiségért.„A járvány még nem ért véget, és a WHO elsődleges feladatai közé tartozik, hogy figyelmeztesse az embereket az esetleges veszélyekre”– védekezett Fukuda. 

(Fotó: piqs.de - nep: Virus)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3148 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x