Fogyás gyomorgyűrűvel - tiniknek is
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyás gyomorgyűrűvel - tiniknek is

Fogyás gyomorgyűrűvel - tiniknek is

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egy nemrégiben készült ausztrál tanulmány támogatja a gyomorgyűrű-felhelyező műtétet súlyosan elhízott tizenévesek esetében, miután az eredményekből az derült ki, hogy az eljárásnak köszönhetően zsírfeleslegük 80 százalékát adhatják le. 

A Monash Egyetem és a melbourne-i Királyi Gyermekkórház közös tanulmánya jelentős mértékben jobb eredményeket mutatott ki a beavatkozáson átesett kamaszok esetében, mint azokban, akik szigorú étrenden éltek és edzésprogramot végeztek. A vizsgálatból az derült ki, hogy két év elteltével azok a tinédzserek, akik átestek az étvágycsökkentő eljáráson, súlyfeleslegük 79 százalékát adták le, míg a szigorú diétán élőknek mindössze felesleges kilóik 13 százalékától tudtak megszabadulni.

„Bár ez a vizsgálat is megerősíti, hogy néhány kamasz jelentős testtömeg-csökkenést és egészségügyi javulást érhet el diétával és testmozgással, érdemes fontolóra venni a gyomorgyűrű-beültetést olyan súlyosan elhízott tizenévesek esetében, akik sikertelenül próbálkoztak az elsődleges fogyókúrás módszerekkel” – nyilatkozta a tanulmány szerzője, Paul O’Brien professzor.

A Journal of the American Medical Association szakfolyóiratban publikált, államilag finanszírozott kutatás során 50 krónikus elhízásban szenvedő 14 és 18 év közötti kamaszt vizsgáltak két évig 2005 májusa és 2008 szeptembere között. A csoport fele gyomorgyűrű-beültetésen esett át, mely során egy szilikongyűrűt helyeznek fel a gyomorba, amely összeszűkíti a gyomrot és csökkenti az étvágyat, és arra kérték őket, hogy naponta csak három kis étkezét fogyasszanak, és naponta 30 percet mozogjanak. A többi 25 kamaszt szigorúan felügyelt fogyókúrára és edzésprogramra fogták.



A műtéten átesett tizenévesek az eredmények szerint átlagosan több mint 10-szer annyit adtak le súlyfeleslegükből, mint a másik csoport tagjai
; előbbiek egyenként 35 kilogrammot, utóbbiak mindössze hármat. Ráadásul az életmód csoport három tagja visszalépett a kísérlettől, miután annak ellenére meghíztak, hogy személyi edző, orvos, dietetikus és rendszeres felügyelet állt rendelkezésükre.

A tanulmány társszerzője, Susan Sawyer professzor az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy bár a gyomorgyűrűs műtétet nem lehet gyorsmegoldásként alkalmazni, érdemes fontolóra venni kamaszok esetében.

„A vizsgálat eredményei megkérdőjelezik azok véleményét, akik kényelmetlenül érzik magukat a műtét esetleges alkalmazása miatt krónikus elhízásban szenvedő kamaszok esetében” – mondta Sawyer, a kórház Kamaszkori Egészségközpontjának vezetője. „Amíg nem találunk sikeresebb viselkedési és orvosi megközelítéseket a súlyos elhízásban szenvedők kezelésére, addig a tanulmány eredményei egyöntetűen támogatják a gyomorgyűrű-beültetést a fogyás érdekében, és nyomatékosan javasoljuk, hogy legalább vegyék fontolóra alkalmazását.”

Medipress

Kép:
piqs.de: Colin Palmer - Four People
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7359 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x