Éheztesd ki a hájadat!
Címlap / Szépség-Egészség / Éheztesd ki a hájadat!

Éheztesd ki a hájadat!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

A zsírszövetben található erek sejtjeit programozott sejthalálba hajszoló fehérjék a jövőben a súlycsökkentő kezelések célpontjaivá válhatnak - állítják a Cincinnati Egyetem kutatói. 

Dr. Randy Steeley, az Egyetem Anyagcserebetegségek Intézetének belgyógyász professzora állatkísérletek során felfedezte, hogy az elhízott állatok proapoptotikus (sejthalálhoz vezető) fehérjékkel történő kezelése jelentősen csökkentette a bevitt táplálékmennyiséget és a test zsírtartalmát.


A fehér zsírszövetben a daganatokhoz hasonlóan sok ér található, a zsírszövet növekedése pedig nagyban függ érképzési képességétől. Az érképzés gátlása, gyakorlatilag a zsírszövet kiéheztetése egerekben és patkányokban visszafordítja a zsírban gazdag étrend káros hatásait, zsírszegény étrend esetén azonban nem észleltek változást és az energiafelhasználás sem játszott szerepet. A tapasztalt hatások az étvágyat szabályozó hormontól, a leptintől függetlenül jöttek létre.

„A zsírszövet nagyon hasonlít egy fürdőkádhoz: ha több víz folyik be, mint ki, akkor előbb-utóbb nagyobb kádra lesz szükségünk” – magyarázta Steeley. „Ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk, több zsírszövet keletkezik, ehhez azonban új erek is kellenek. Minden fél kiló zsírszövethez egymérföldnyi új érhálózat szükséges.”


A kutatók jelenleg azokat a fontos jelzéseket keresik, amelyek a zsírszövetből kiindulva a fogyást okozzák.

A cikk a Diabetes folyóiratban jelenik meg.

Medipress

Képek:
piqs.de: Peter M - Dickes Ding
piqs.de: Gideon - fattening up the kids
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5659 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x