Orthorexia: a túlzottan egészséges táplálkozás már rendellenesség?...
Címlap / Szépség-Egészség / Orthorexia: a túlzottan egészséges táplálkozás már rendellenesség?

Orthorexia: a túlzottan egészséges táplálkozás már rendellenesség?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

Az étkezési zavarok szakértőinek tapasztalatai alapján egyre több páciens szenved orthorexiában, vagyis megszállottja az egészséges táplálkozásnak. Ezek az emberek szigorúan kerülik a feldolgozott ételeket, a húsokat, még akkor is, ha éppen nincs lehetőségük egészségesen táplálkozni. Rendíthetetlenül az egészséges táplálkozás híve vagy? Kóros! 


Rendezvénynaptár

Mikortól számít mánákusnak?
Az étkezési zavarok szakértőinek tapasztalatai alapján egyre több páciens szenved orthorexiában, vagyis megszállottja az egészséges táplálkozásnak. Ezek az emberek szigorúan kerülik a feldolgozott ételeket, a húsokat, még akkor is, ha éppen nincs lehetőségük egészségesen táplálkozni.

Néhányan félrediagnosztizálják az anorexiát, mert valójában az már orthorexia. Szeretnénk, ha minél több bejegyzés kerülne ezzel kapcsolatban a Mentális Zavarok Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvébe, mivel ez egy fontos lépése a betegség elismerésének.” – állítja a brit Táplálkozási Rendellenességek Egyesülete.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy azt mondjuk, hogy ez egy nem létező vagy nem fontos dolog. Az igazi eredményt azonban a valódi, ellenőrzött körülmények között történő megfigyelések alapján meghatározott kutatási adatok jelentenék.”- mondta el Tim Walsh, pszichiáter.

A tudományos ismeretek szűkében azonban erre nincs lehetőség.

Tágra nyílt szemek...
Akkor miről beszélünk Dr. Walsh?
Az anorexia és az egészséges táplálkozásra törekvés vagy a szigorú vegetáriánus étkezés egy látásmód. Lehet ez valóban kóros, de egy kalap alá venni a kóros fogyókúrázással vagy akár kóros önképpel és soványsággal - igen merész.

Miért kóros, ha valaki makacsul kerüli a tartósítószereket, ízfokozókat és tömegnövelő adalékokat? Ez már mentális zavar?

Reméljük hamarosan többet megtudhatunk ezekről a felvetésekről és bizonyítékaikról...

Medipress

(Fotó: piqs.de - Obst by Joachim Drexel)

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2634 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x