Tetszik a csaj? Mennyit fizetnél érte?
Címlap / Szépség-Egészség / Tetszik a csaj? Mennyit fizetnél érte?

Tetszik a csaj? Mennyit fizetnél érte?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A Duke Egyetem kórházának kutatói felfedezték, hogy a férfi főiskolai hallgatók agyának bizonyos területei aktivizálódtak, miközben női arcokat értékeltek ki. 

Egy új agykutatás betekintést enged abba, hogy miként döntjük el, mi mennyit ér számunkra. A Duke Egyetem kórházának kutatói felfedezték, hogy a férfi főiskolai hallgatók agyának bizonyos területei aktivizálódtak, miközben női arcokat értékeltek ki.

Az eredmények arra utalnak, hogy az agy két dolgot tesz:

  1. felméri az arcok látványa által nyújtott élmény minőségét, és
  2. meghatározza, hogy mit adna azért, hogy újra láthassa azt a bizonyos arcot.

A kísérlet során a kutatók fMRI segítségével vizsgálták a heteroszexuális férfi alanyok agyát, miközben női arcok és bankjegyek képét nézegették. Később megkérdezték tőlük, hogy többet vagy kevesebbet fizetnének-e azért, hogy újra lássák az inkább vagy kevésbé vonzó arcokat.

Az agy egyik területe aktivizálódott, miközben a férfiak azt próbálták eldönteni, az egyes arcok mennyit érnek. A kutatók még azt is előre tudták jelezni, hogy mennyit költenének arra, hogy később újra láthassák azt az arcot.

Mit fedezett fel a tanulmány?
"Az elülső agykéreg aktivitása fokozódott a vonzóbb arcok hatására, mintha kiszámítaná az arc hedonikus – élvezetet adó – értékét.” – mondta Scott Huettel, a cikk vezető szerzője, a Duke Neuroökonómiai Vizsgálati Központjának igazgatója.

„A közeli agyterület aktivizálódása előre jelezte azoknak az arcoknak a gazdasági értékét, különösen azt, hogy mennyi pénzt adna a személy azért, hogy láthasson egy ugyanolyan vonzó arcot. Az emberek gyakran igen egyéni módon reagálnak a látottakra.” – mondta Huettel.
„Bár az idegtudományt nem használhatjuk arra, hogy kiválasszuk a legjobb képet mindenkinek, segítségével beazonosíthatók azok a képek, melyek általában módosítják a megfelelő értékelési jelzéseket – azokat, amelyek előrejelzik egy piaci szegmens jövőbeni vásárlásait.”

A tanulmány online jelent meg a Journal of Neuroscience–ben.  
 
Medipress

(Fotó: piqs.de - Lothar 47: Die Waldfee)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2923 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x