3 fitt saláta fogyókúrához (Recepttel!)
Címlap / Szépség-Egészség / 3 fitt saláta fogyókúrához (Recepttel!)

3 fitt saláta fogyókúrához (Recepttel!)

Forrás: Vegafood
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Tavasszal beindulunk, pörgünk, energiára, frissességre, könnyedségre és belső testi-lelki tisztaságra vágyunk. Ha méregtelenítenénk vagy közben le is dobnánk pár kilót, érdemes salátáznunk. Csakhogy nem mindegy milyet..., így február végén még bizony energikus, tápláló zöldfélékre van szükségünk, dús, laktató, de kalóriaszegény ételekre! Ebben segítünk! 

1. Retek csírasaláta magvakkal és olaszos öntettel
Hozzávalók (4személyre):
  • Retekcsíra: 4marék
  • Salátalevél: 8-10levél
  • Fehérretek: 15dkg
     
  • Napraforgómag: 2marék
  • Tökmag: 1marék
  • Mandula egész: 1marék
     
  • oliva olaj: 1,5dl
  • asafoetida: 1kk.
  • bazsalikom morzsolt: 1kk.
  • só: 2csipet



Elkészítés:

A retekcsíra ugye az készen van, ha boltban veszed, esetleg érdemes megmosni. Aztán a saláta levelekkel is tégy ugyan így, majd vágd vékony csíkokra. Aztán a fehérretket mosd, pucold meg, majd vágd gyufára, de le is reszelheted.

Aztán az olívaolajba keverd bele a fűszereket, majd keverd bele a magvakat is, és utána pár percig hagyd állni.

Aztán mindent keverj össze egy edénybe és kész is.

Tipp: Ízlés szerint megbolondíthatod esetlegesen egy kis tejszínnel. Ebben az esetben nem baj, ha a tejszínt kicsit megmelegíted és abba főzöd picit a fűszereket, majd úgy kevered össze az olajjal. Természetesen ha így csinálod, meg kell várni míg kihül, vagy a hűtőbe is bedobhatod egy kicsit...

Jó étvágyat kíván neked a legegészségesebb ebédszállító a VegaFOOD.

Ha nincs időd főzni, mi megcsináljuk neked.

Több friss zöldséges-gyümölcsös receptet akarok >>

2. Tejfölös-paradicsomos-káposzta saláta
Még egy jóféle saláta. Kifejezetten ínyencfogásnak nevezném, annyira összetett íz-világa van, ráadásul mindenféle sütés-főzés nélkül, csak amolyan tegyél bele mindent, keverd jól össze és perfect. Mert amúgy meg nem vagyok oda a káposztás dolgokért, mert ennek a zöldségnek elég domináns íze van, főleg ha belefőzzük valamibe. Viszont szerencsére itt most valami hihetetlenül passzol ebbe az összeállításba...

Hozzávalók:
  • fejeskáposzta 400ml
  • paradicsom 100ml
  • sárgarépa 100ml
  • napraforgóolaj 40ml
  • tejföl 20% 200ml
  • asafoetida 2csipet
  • feketebors (őrölt) 2csipet
  • mustár 6kk.
  • citromlé 10ml


Érdemes minél vékonyabbra szeletelni a káposztát indítás ként, az sem baj, ha vastagreszelővel ugrasz neki (sőt), és a sárgarépa ugyan ebben a formátumban kerüljön bele a konfigurációba, tehát ezt is reszeld le vastagra. A paradicsomot vágd nyolcfelé, mint tegnap a Görögsaliba…

Ezután vegyél egy másik edényt és mehet bele a tejföl, meg a mustár, a citromlé az olajjal és keverd össze. Persze ez házanként változik, mert van ahol azt mondják, hogy iktass be még egy edényt, ahol az olajjal összekevered a fűszereket és utána ezt adod a tejfölhöz meg a mustárhoz, de az én tapasztalataim szerint ezt meglehet csinálni két edényben is. Így a fent említett keverékhez, csak simán hozzá kell adni a fűszereket és egyenletesre keverni, majd ebbe beletenni a már lereszelt káposztát és répát, még egyszer jól elkeverni, aztán a végén mehet bele a paradicsom, azért, hogy ne törjön össze a nagy kevergetésben…

A recepten ahogy azt már tudhatjátok, hely idő körülmény, no meg persze alapanyag minőség szerint kell változtatni, hiszen nem egy helyen vásárlunk meg élünk, én például dupla paradicsomot tettem hozzá.

3. Vegán dán saláta
Hozzávalók 1 főre (gramm)
  • Burgonya 100,0
  • Lilakáposzta 100,0
  • Paradicsomsűrítmény 1kk
  • Savanyú uborka 1db
  • zöldborsó(fagyasztott jobb, mint az üveges) 70,
  • Oliva olaj 1ek
  • Feketebors őrölt 1csipet
  • Himalaya só (pótolható bármilyen sóval) 1csipet
  • víz 0,5l



Elkészítés:

A burgonyát héjastól főzd puhára, majd pucold meg és vágd kockára. Aztán a lilakáposztát reszeld le vastag reszelőn, a savanyú uborkát meg szeleteld vékony karikákra.

Közben a zöldborsót főzd puhára egy kis vízben. (Úgy, hogy épp ellepje…)

Miután minden alapanyagot előkészítettél, tedd bele egy tálba az egészet és olivaolajjal meg a fűszerekkel keverd össze

VegaFOOD >>

Ha szívesen megkóstolnád e fitt, anticandidás és pH értékeket is rendben tartó salátákat, de nincs kedved, időd, vagy módod elkészíteni, rendeld meg a VegaFOODtól! Mi is ezt esszük!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10729 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x