6 házi módszer alvászavar ellen
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / 6 házi módszer alvászavar ellen

6 házi módszer alvászavar ellen

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Az alvászavarok kialakulásának igen változatos okai lehetnek, pl. az olyan egészségügyi panaszok, mint a depresszió, vagy a nem megfelelő életvitel vagy a túlzott koffeinfogyasztás. Az alvászavarok, azaz az inszomniák legtöbbször megelőzhetőek, ha sikerül azonosítani a problémát. 


Rendezvénynaptár

Az alvászavarok kialakulásának igen változatos okai lehetnek, pl. az olyan egészségügyi panaszok, mint a depresszió, vagy a nem megfelelő életvitel vagy a túlzott koffeinfogyasztás. Ugyanakkor, ha a fennálló, az inszomniával összefüggő egészségügyi panaszok kezelése, vagy az életmódbeli változások nem segítenek, a szakorvos más eljárásokat is javasolhat még a probléma megoldására.

Házilag is kezelhető az inszomnia, mert szerencsére a legtöbb alvászavar egyszerűen is megoldható:

piqs.de - Alszik, mint egy kisangyal

 1. Ne majszoljunk késő éjszaka semmiféle nassolnivalót, és kerüljük ilyenkor a nehéz vacsorákat is – egyes szakemberek szerint 3 órával lefekvés előtt már nem ajánlatos enni. Ebédre a legcélszerűbb könnyű, proteinben gazdag, szénhidrátban szegény ételt választani.
  Ez meggátolja, hogy délután álmosnak érezzük magunkat és így a délutáni alvás vágya is jóval csekélyebb lesz. A jelenség magyarázata az, hogy a a proteinek növelik az éberséget, míg a szénhidrátoktól nyugodtabbnak és álmosabbnak érezzük magunkat. Ennek megfelelően a vacsora nyugodtan tartalmazhat már szénhidrátokat, hiszen így a lefekvés közeledtével mi magunk is álmosabbnak érezhetjük magunkat.
 2. A testmozgás szinte mindenféle egészségügyi panasz esetén jól alkalmazható. Még a legalacsonyabb mértékű testgyakorlás is nagy hatékonysággal oldja a stresszt és a mozgás során olyan természetes stimulánsokat is kiválasztunk, amelyek csökkentik az olyan külső ajzószerek használatát, mint amilyen, pl. a koffein.
  A rendszeres testmozgás segít beállítani a megfelelő alvás-ébrenlét ciklusunkat és késő este így inkább érezzük magunkat álmosnak.
  Az esti, alváshoz közeli időpontban azonban már nem javasolt a testedzés.
   
 3. A hálószoba, és főleg az ágy használata más tevékenységre, mint az alvás – és az intim együttlét - kifejezetten kerülendő. Akkor feküdjünk csak az ágyba, amikor valóban aludni akarunk, és akkor keljünk fel, amikor tényleg fel akarunk kelni.
  Más esetben a testünk helytelen jelzéseket kaphat arra vonatkozóan, hogy alvási, vagy ébrenléti ciklus következik-e. Ha éjszaka felriadva nem vagyunk képesek fél órán belül visszaaludni, akkor érdemes felkelni és olvasni, míg újra nem érezzük magunkat álmosnak.
   
 4. Alakítsunk ki rutinszerű szokásokat, amelyek azt üzenik a testünknek, hogy lassan közeleg a lefekvés ideje. Lehet ez az esti fürdés, vagy egy pohár meleg tej elfogyasztása, de az emberek többsége szex után is ellazulva érzi magát, így az is megfelelő lehet, sőt a relaxációs gyakorlatokat is érdemes számításba venni.
   
 5. Kerüljük késő este az alkoholfogyasztást.
   
 6. Amennyiben az inszomnia semmilyen módon nem akar eltűnni az életünkből, vezessünk naplót az álmatlanságunkról, ez nagyon nagy segítséget jelent a megfelelő diagnózis felállításában.
Medipress
 
(Fotó: piqs.de - Jürgen Wald: Schlafender Engel


 
 
[ 21560 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x