Mi van a kezedben? Termékfelismerő szkenner vakoknak
Címlap / Szépség-Egészség / Mi van a kezedben? Termékfelismerő szkenner vakoknak

Mi van a kezedben? Termékfelismerő szkenner vakoknak

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Az unió további vállalatokkal tárgyal, hogy a szkenner szélesebb termékskála felismerésére legyen alkalmas. 

Hamarosan nagy segítséget kapnak a vak emberek Svájcban a konyhai műveletekhez, mivel egy új hangos-beszélő eszköznek köszönhetően - mely képes arra, hogy felismerjen körülbelül 50,000 terméket - a jövőben már nem lesz probléma, hogy megkülönböztessék a gyümölcskonzervet a raviolitól.

„Ez szinte nélkülözhetetlen egy olyan vak személynek, aki függetlenül szeretne élni” – nyilatkozta a svájci Vakok Egyesületének szóvivője, akik majd az eszközt forgalmazni fogják. „Magam is vak vagyok, így tudom, hogy ha a konyhában ki akarsz nyitni egy doboz raviolit anélkül, hogy megkockáztatnád azt, hogy a gyümölcskonzervet kezded el bontani, akkor ez a berendezés feltétlenül szükséges lesz.” - mondta Martin Mischler.

A szkenner, mely beszédszintézist használ, megjelenésében és méretében olyan, mint egy kicsi tv távirányító.
Képes leolvasni 50,000 termék vonalkódjait, amelyeket a svájci Migros kereskedelmi lánc forgalmaz, akik együttműködtek az eszköz fejlesztésénél. Néhány szkenner a Migros szupermarketekben is elérhető lesz.

„A jövőben azt is el tudjuk képzelni, hogy a szkenner megmondja majd az árat vagy éppen a lejárati dátumot" - mondta Mischler, aki csak egy a 20,000 svájci nem látók és részlegesen látok közül.
Az unió további vállalatokkal tárgyal, hogy a szkenner szélesebb termékskála felismerésére legyen alkalmas, mely márciustól lesz elérhető 333 eurós áron.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2290 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x