Rejtélyes gyomor és bélbajok: Gyógyulj alhasi masszázzsal!...
Címlap / Szépség-Egészség / Rejtélyes gyomor és bélbajok: Gyógyulj alhasi masszázzsal! Hogyan?

Rejtélyes gyomor és bélbajok: Gyógyulj alhasi masszázzsal! Hogyan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Milyen rég is volt, hogy a bébinek naponta elemeztük a székletét? Tíz éve talán? Újszülött korában. Aztán újra akkor, amikor elkezdett anyatejen kívül mást is kapni. Felfigyeltünk arra, hogyha utazunk vele, nagyobb valószínűséggel nincs széklete. Visszatartja, ha nem érzi magát otthon? Végül is sokan nem is képesek a munkahelyen, vagy az iskolában "nagyvécézni". 

Emlékem van idősekről, akik lassú lépteikkel célba vették a mosdót. Akik figyelték, mikor mit és mennyit ehetnek. Betegekről, akik halkan, szinte suttogva beszélték, hogy hogyan lehet puhábbra, vagy éppen megfogni…
Mindez a múlt. A ma sokkal prózaibb.

Mindenki arról beszél, a reklámok jó része, és a villamoson, már nem is suttogva, hogy mitől puffad, vagy melyik gyógyszer a hatásosabb. Hasfogót szedjünk-e, vagy krumplit együnk? Esetleg mennyire hajt meg az a tea, amit méregtelenítésre iszunk?

Emberek, mi van velünk? Ez a huszonegyedik század rejtélye?

A módszerről, masszázsról bővebben >>

A stressz útja

Ha én most statisztikákról beszélek, még rosszabb a helyzet. Magyarországon majd két millió ember hasfájásokkal, bélpanaszokkal küszködik.
A stressz először a gyomorba megy.
Savas és lúgos étrenddel kívánnak gyógyulni.
Teljes életváltoztatásról beszélnek.

A bébinél egyszerűbb volt, megsimogattam a hasát, és biztonságot teremtettem neki testkapcsolattal. Azóta persze valami elromlott.
A bébinek nem volt stressz. Az anyukájának sem.De most van az életünkben. Soroljam?

Ha elmondanám, a pumpa menne felfelé, mint a dugattyú, és emelné a nyomást. Mivel ki nem engedjük, azért aztán lefelé megy, a gyomorba, onnan a patkóbélbe, a vékonybélbe, a vastagbélbe, a végbélbe. Ennyi hely, ami a hasfalon belül van, tekereg, kavarog, és közben a benne áramló anyag hallhatóan és tapinthatóan hírt ad magáról. Ha bárhol feszülés van, az olyan, mint amikor a kerti slag visszacsuklik. Kinyitom, jön a nyomás, nem tud a víz folyni, ott reped, ott old ki, ahol a legkevésbé tart. Vagy éppen bírja a nyomást, de nem megy semmi sehová, nem folyik a víz, és a gumicső amíg csak tágulni tud, addig feszül. Patthelyzet. Nem jól nézne ki az a slag a hasamban.

A régi kínaiak tudták. Tudtak az étrend fontosságáról is, de méginkább arról, hogy az életerő központja a hasban van, a stresszel, félelemmel, negatív érzésekkel pedig összefügg az életerő csökkenése, és a táplálék nem megfelelő feldolgozása.

A keleti masszázsokban a hasmasszázs mindig fontos volt, nem ugorták át. A Maori masszázsnak a hasi masszázs körét egy teljes tanfolyamon át tanulják, a Lomilomi energiamasszázs pedig semmit ki nem hagyna a teljes kezelésből. A Shiatsu masszázsnak is van hasi része, a Chi Nei Tsang pedig csak hasi, alhasi masszázs.

Helytelen légzés
Elmondom, mi kellene, hogy ne legyen szükség alhasi masszázsra.
Először is jól kellene lélegezni. Ezt tanítom is, a jógán is oktatják, de egészségtanórán kellene, mindjárt óvodától. Láttál olyan bébit, aki a mellkasba lélegzik? Valahol a bébikor és a tinédzser kor között elveszik.


Másodszor nem kellene félni, nem kellene rettegni, és másoktól szidást, kényelmetlenséget eltűrni. Nem kellene bűntudatot érezni, megaláztatást elviselni, kényelmetlen érzéseket, véres emlékét, zaklatás érzeteit magunkban elnyomni, hogy ugyan ne jöjjön minden nap elő, de ott legyen mindig a gyomor feszülésében.

Nem kellene bizonytalanságban élni, létbizonytalanságban, szeretethiányban, és rossz érzetekkel rossz válaszokat adni, energiavámpírokat jóllakatni.

De mit tud ez ellenében a hasmasszázs?
Egy időre fel tudja függeszteni ezek hatásait, fizikai szinten elenged a feszülés, és közben akár el tudod engedni az emléket, a rossz érzést. Miközben ott van egy segítő kéz.
Esetleg gyorsítottan fel tudod dolgozni, ha még friss az emlék.
Csodaszer? Nem mondanám. Kell hozzá az is, hogy el akard engedni azt, ami megülte a hasadat.

Kozma Emese

Chi Nei Tsang - Chi masszázs tanfolyam kezdőknek és haladóknak! >>

(Fotók: Attila)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8119 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x