Amikor a szív megáll. Segíts okosan! Interjú Nagy Bandó...
Címlap / Szépség-Egészség / Amikor a szív megáll. Segíts okosan! Interjú Nagy Bandó Andrással

Amikor a szív megáll. Segíts okosan! Interjú Nagy Bandó Andrással

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Magyarországon naponta 70 ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Élsportolókat vesztettünk el, és sok más, ugyancsak egyetlen életre született, kevésbé ismert embert, csak, mert nem volt a közelben segítség. Nagy Bandó András is megtapasztalta, milyen az, ha az ember közel kerül a halálhoz, Neki szerencséje volt…  

Hét évvel ezelőtt gyökeresen megváltozott az életem, amikor hirtelen tűszúrást éreztem a szívem tájékán. Fele sem tréfa, egyből orvoshoz fordultam, s ekkor szembesültem az „eredménnyel”, amely így hangzott: „többször megállt a szívem, pacemakert kell beépíteni.” A diagnózist követően az események gyorsan követték egymást, olyannyira, hogy 8 másodpercre kiesett minden, no nem azért, mintha feledékeny lennék, hanem mert a katéterezés megkezdésekor leállt a szívem. A szakszerű segítségnek és felkészültségnek köszönhetően azonban újraélesztettek. A lábadozásom időszakában, ágynyugalomban volt időm gondolkozni. Számtalan „mi lett volna, ha?” kérdés cikkázott át az agyamon. Summázva a saját a konklúzióimat, nem csupán az életemet változtatta meg, hanem a gondolkodásomat, az élethez való hozzáállásomat is ez az apró szívtájéki tűszúrás.

Furcsa, de egy-egy szerencsésen végződő „baleset” ébreszti rá az embereket arra, hogy velük is bármi megtörténhet. Előtte azt hitték, ők kivételek, a „dolgok” mindig másokkal történnek. Mások lesznek betegek, mások szíve áll le, mások lesznek tumoros betegek, és persze ők nem, csakis mások halnak meg. Tudnunk kell: nem kivételesnek születtünk, még ha egyszeri emberek vagyunk is, egyediek, senkihez sem hasonlíthatóak. Ma még vért adunk, holnap mi kapunk vért. Ma még mi gyűjtünk egy kampány során a defibrillátorra, másokat segítve, holnap talán rajtunk próbálják ki. Ezért is örülök annak, hogy a „Segíts okosan!” kampány nagykövete lehetek. Követe a jónak, követ a jóért.”


Az Unilever által tavaly indított Gazdálkodj és segíts okosan! program során 2009-ben a vásárlók több mint 56 millió forintot gyűjtöttek össze
, melyből az Országos Mentőszolgálat 100 korszerű defibrillátorral tudta felszerelni mentőautóit. 

A program „Segíts okosan” néven idén is folytatódik azért, hogy minden mentőautóban legyen defibrillátor. Január 28-tól március 17-ig.

www.segitsokosan.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x