Hol a boldogság mostanában? - Hihetetlen gyógyulás történet...
Címlap / Szépség-Egészség / Hol a boldogság mostanában? - Hihetetlen gyógyulás történet infarktus után!

Hol a boldogság mostanában? - Hihetetlen gyógyulás történet infarktus után!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Feketéné Bokor Katit sokan ismerik. Az ország egyik legismertebb természetgyógyásza, lassan 10. éve HarmoNet tanácsadó. Férjének szívszorító és szívet szabadító történetét osztja meg az olvasókkal!  

Ismered a belső boldogság meleg érzését?

Az címbeli kérdésre a vers folytatásában megtaláljuk a választ: barátságos meleg szobában. Ezt most naponta megtapasztalhatjuk, hiszen majd minden nap esik a hó, hideg van, s a kemény lapátolás után nagyon jó érzés, ha a meleg szobában pihenhetünk.

Ilyen egyszerűen lehet válaszolni a második kérdésre is?
Ismered a belső boldogság meleg érzését? Mit jelent a belső boldogság? A Lelked boldogságát, a belső öröm érzését, - amit igazán szavakkal nem is lehet kifejezni. De ez az érzés, nagyon sok lelki erőt ad, amivel az illető oly sok mindent el tud viselni, amit sokan nem értenek meg. Ezt – a lélek örömét- igazán átérezni csak az isteni lélek - a Szentlélek segítségével lehet, hiszen csakis Ö általa tudjuk ezt átélni, az élet kis és nagy küzdelmeiben egyaránt. Miért? A belső boldogság érzésének egyik feltétele, a szívből mondott ima, hiszen így tanultam gyermek¬koromtól : „Az ima a lélek lélegzetvétele, a lelki erő titka.” Megint egy feltétel a belső boldogsághoz. Hiszen imádkozni szívből csak az tud, aki érzi a lelki erő hiányát, s tudja, hogy ezt Istentől kell kérnie. Azt mondta: „Kérjetek és adatik néktek.” S mikor kérésedre megkaptad a választ, a segítséget, mikor érzed, hogy Rád, mint picinyke emberkére Istennek gondja van, meghallgatott, akkor olyan belső boldogságot érzel, melynél nagyobb létezhetetlen e planétán.

Hiszem, hogy minden embernek szüksége van legalábbis minimális módon naponta átélnie a belső boldogságot, mert ezáltal tudja elkerülni messziről a depressziónak még az árnyékát is. Mert ha valakinek – ebben a hosszú téli estékben is – van egy kicsi igazi öröme is, már azzal le tudja foglalni „gondolatait”, tud változatos célokat lefektetni, s annak eléréséért való küzdelmében nem lesz ideje búskomoran összeomlani.

Sokszor hallom könyveim olvasóitól, vagy betegeimtől : Katalin, annyi mindenen keresztül ment, hogy tudta ezeket átélni, hogy tudott túllépni rajtuk? A válaszom mindig egyszerű: A jó Isten segítségével. Sok imával. Régen tanultam: a keresztényi győzelmeket térdeinken lehet elérni, - imádkozva. Önmagam – egyedül – összeomlottam volna rég.
DE: valamit ne felejtsünk el soha: Ne féljünk a próbáktól, a küzdelmektől, mert ha ezek nincsenek, nem lehet igazi tapasztalatod, igazi boldogságod. A saját - átélt – tapasztalatod által lesz igazi boldogságod.

Igaz történet
Igaz, hogy fiatalon 26 évesen ültem a kerekes székben, jártam két mankóval, majd a kis bottal, már 30 éve – hallgatnom kellett: „Magának agydaganata van, megoperáljuk. Majd az agyfestés, lumbálás, valamilyen agyi kínzó vizsgálatot is átéltem, - a CT-meghibásodása miatt - , egy kis gépen. Ezután megvigasztaltak: Agydaganat nincs, de a carotis interna – belső fej verőér be van szűkülve, s ezért bármely pillanatban teljes jobb oldali bénulás, némulással bekövetkezhet. Egy közfalat kidobattam, , hogy lakásomban közlekedni tudjak, ha az orvosok szava beteljesedik. Nem volt, s ma sem könnyű mindig ezeket hallgatni, de úgy érzem legnagyobb próbám mégis az elmúlt év november 9-én ért, - bár nem váratlanul. Mi volt ez?

Férjem délután rosszul lett, szíve nagyon gyorsan vert, sehogy sem akarta, hogy orvost hívjak, de később beleegyezésével telefonon kerestem Kovácsai doktor urat, s Ő rögtön mondta, hívjak mentőt, ne hogy későn legyen, mint a reggel egy fiatalabb embernél. Elvitték Dunaújvárosba, egy kedves barátnőm vitt el utána, de az orvosnő mondta nekem, Pestre kell küldje, hogy egy hálót tegyenek be azonnal a koszorúérbe, s nemsokára másik mentő vitte is a kardiológiára. Az éjszaka nagy részét imában töltöttem, kértem a drága Jézusomat, legyen állandóan mellette, hogy minden jó legyen. 10-én reggel a korai vonattal mentem hozzá, s mondja, nem tették be a hálót, mert komolyabb műtétre van szüksége- ércserére, amit ma meg is fognak csinálni, s már kezdődtek az előkészületek. Majd folytatta: Pestig egyszer megállt a szívműködése, s a mentő megállt az úton, s újraélesztést végeztek rajta. Az éjjel 11 óra lett volna 5 perc múlva, mikor adták az első injekciót, - folytatta a kedves Párom, s elkezdték a szívér-katéterezést, s az orvos csak mondja magában: Nem értem, nem értem hogy élt ez az ember eddig, s oda hívott egy másik orvos társát, s neki is mondta: Nézd milyenek az erei, hogy élt ez az ember ezekkel az erekkel eddig?
Közben, hogy hallgattam az éjjeli történetet, a nővérke másfél szem tablettát adott a kezembehogy adjam be Neki. S ezek után halkan énekelgettem, de Ö erre már nem emlékszik.

Este fél 6 után tudtam beszélni a műtétet végző orvossal, s mondta, hogy három napig élet-halál között van, mivel a műtétet infarktus alatt végezték, s ilyet még soha nem csináltak. Igen sok vérhigítót kellett adjanak, s nem tudják, hogy nem-e fog olyan helyen elvérezni, amit nem vesznek észre. Szemembe szöktek könnyeim, amit rögtön észrevett, s azt mondta: Ön ne keseredjen el, ez egy nagyon régi dolog, csoda, hogy eddig így élt. Nagyon fájt, hogy egy pillanatra sem engedték, hogy megnézzem. Megengedte, hogy én vigyek neki Vegan táplálékot, két napig csak turmixoltat, majd ezután darabosat is.

Másnap megint mentem, majd megengedték, hogy pár percre bemenjek hozzá. Sokak előtt ismeretes, hogy carotis interna szűkületem van, s ekkor már azért is imádkoztam, hogy nehogy elájuljak, ha meglátom, hiszen régen - a brazil utam előtt - gyakran elvesztettem az eszméletemet. A látványa nem volt szemet gyönyörködtető, de a jó Isten meghallgatta imámat, s lábon ki tudtam jönni a kórteremből, majd kis pihenés után haza.

Miért írtam, hogy nem volt váratlan?
Senki nem tudta, hogy én a hat évet úgy éltem le a férjem mellett, hogyha egy órát már nem láttam, mentem és néztem, hol van, hogy van. Tudtam, hogy 99-ben két infarktusa volt, hogy hasonló szívműtétre volt előjegyezve, s megígérve neki, hogy majd behívják.... amit nem tudok miért, de elmaradt. Majd természetgyógyászati előadásokra kezdett járni, s mielőtt hozzám jött volna, mint beteg – már elhagyta a hús-étkezést, s igyekezett nagyon egészségesen élni. Majd az én tanácsomra még jobban odafigyelt a táplálkozására, s a jó Isten segítségével, - a különböző fürdők és pakolások által megtapasztalhattuk, hogy 10 - azaz TÍZ év halasztást nyertünk a műtétig. 2008-ban a hévizi Vasutas Szanatórium Főorvosa mondta mindkettönknek: 10 percig ne legyenek egymás nélkül.

12-én este már a Doktor Úr mosolyogva mondta nekem: „Reményen felül gyógyul a férje.”.13-án már saját lábán ment ki a wc-re, 16-án már az összes „csövektől” megszabadították, s most már a sétálás is sokkal jobban ment. 20-án még nagyobb örömmel mentem hozzá, mivel a Doktor úr megengedte, hogy én is mehetek vele a mentőben le Balatonfüredre, ahol három hetes utókezelést kapott. Itt egy döbbenetes látványban volt részem, amit soha nem fogok elfelejteni:
A férjem mellett levő 60 körüli férfit az nap műtötték, s már kezdődtek az „előkészületek”. Nagyon beszédes kedvében volt, s elmondta: Az ő műtéte szeptember végére volt beütemezve, majd áttették október végére, s ma fogják – november 20-án – műteni. Beszéd közben már kapott egy tablettát, amitől kicsit nemsokára elszunnyadt. Rendezgetve férjem dolgait, belegondoltam:milyen rettenetes érzésekkel élhetett már szeptemberbe számolgatva a napokat, hogy mennyi idő van még a műtétig, majd a meghosszabbitáskor várva október végét, s azután pedig a mai napot?
Hátán feküdve, hangosan horkolt. Talán 15 perc sem telt el, mikor nagyon gyorsan felült, rámnézett, s kérdezte: Igaz, hogy akinek szívbillentyűt cserélnek, annak kiveszik a szívét? Most döbbentem le igazán, az előbbi gondolataimban merülve, ez az ember éjjel – nappal ezen gondolkozik három hónapja: mi is fog történni majd a műtét alatt.

Ekkor mély hála töltötte el szívemet a hatalmas Istenünk felé, átgondolva, milyen nehezen teltek volna a napok, ha nekünk is így kellett volna várni a műtétre? A hirtelen rosszul-lét tulajdonképpen áldás volt számunkra, mert így váratlanul bár, - de azonnal megtörtént, amit már 10 éve terveztek.

Balatonfüredve érve  először a diétás nővérrel tudtam beszélni, aki megígérte, hogy meg fogja kapni a Vegan táplálékot. Egy hét múlva tudtam csak beszélni a Főorvos Úrral, akinek a második mondata az volt: „Nagyon bölcsen táplálkozik a Fekete úr! „ Mielőtt bekerült Pestre a férjem, nem volt vérszegény, de most – mivel minden szívműtött sok vért veszít, - mondta a Főorvos úr, vérszegény, de nem kap erre gyógyszert, mert ezt. Önök a táplálkozással rendbe hozzák”. Kérte, hogy mozogjon, dolgozzon, porszívózzon, stb. - ha nem akarom, hogy vissza essen ebbe a betegségbe. Igazán odafigyeltek a táplálkozására, de én is gyakran mentem be hozzá vittem sok gyümölcsöt, zöldséget, saját készítésű süteményeket, ételt. Öröm volt látni, mikor már járta a lépcsőket, s a Balaton vízében úszkáló vadkacsákat, vadlibákat, sirályokat, hattyúkat etette.
 
December 9-én mentem érte, a doktornő, aki a zárójelentést átadta, mondta : Nagy csoda, hogy férje ezzel a szívvel eddig bírta, s hogy átélte ezt a harmadik infarktust. A jó Isten nagyon szeret minket, mondtam a doktornőnek, s Ő meghosszabbította életét. Hogy is olvassuk E.G. White Nagy Orvos Lábnyomán c. könyvében: „Az orvos igyekszik az életet megőrizni, míg Krisztus az életet adja.”

Az isteni erő nélkül ez lehetetlen lett volna. Nincs szó, amely azt a hálát ki tudná fejezni ami a mi szívünkben van, s ezért nagyon boldogok vagyunk. 1968-tól, mióta elhagytam a két mankót, nincs az a reggel, hogy ne köszönettel mondjak hálát a jó Istennek, hogy újból lábamra tudok kelni. Ez a hála érzet segített át sok mindenen az életben, Mióta férjhez mentem is így volt, s most is így van. Hálás és boldog szívvel adunk hálát reggel és este azért az egészségünkért, amilyent most is meg ad a jó Isten.

Szeretném itt szó szerint idézni a balatonfüredi zárójelentésben foglalt étkezési tanácsokat:
„Intézeti tartózkodása alatt 2200 kcal tartalmú, húsmentes, könnyű vegyes étrendet biztosítottunk számára. A szívbarát táplálkozási szokások másodlagos prevencióban betöltött szerepéről felvilágosítást kapott. Otthonában javasolt napi 4-5-szöri kis étkezésekből álló étkezési ritmus kialakítása. Ajánlott a magas zsírtartalmú állati eredetű élelmiszerek (pl. zsíros tej, zsíros sajtok, vaj) kerülése, a zöldségfélék, gyümölcsök naponta többszöri, lehetőleg nyers formában történő étrendbe iktatása, ill. a teljes kiőrlésű lisztekből készült pékáruk választása. Az ételkészítési technológiák közül részesítse előnyben a főzést, párolást, teflonban sütést, valamint a habarást a rántás, illetve a bő zsiradékban sütéssel szemben. A szívbarát étrend alapjainak elsajátítására csoportos tanácsadás keretein belül lehetősége volt. A „szívbetegek étrendje” című alapprogram mellett az emelt szintű diétás képzésen is részt vett.”

Kérem, gondolkozzanak el ezen, még ilyet én itthon nem láttam.
Mindenek előtt a jó Istennek köszönöm, hogy férjem jól van, már megerősődött, s nincs semmi probléma, de azt is Neki köszönöm, hogy lelkiismeretes, rendes orvosokat használt fel gyógyító eszközként érdekében. Minden orvosnak is megköszöntük jóságukat, s a jó Isten áldását kérve munkájukra továbbra is.

Hogy értékelni tud a jó Isten – vagy bárki segítségét – alázatra van szükséged. Hogy megköszönjed megint csak alázatra van szükséged. S ha ezt meg tudod tenni, te vagy a legboldogabb emberek egyike e sok gonddal-bajjal- szomorúsággal teli világban. Mindenkinek szívből tudom írni, mert szívből teszem ezt, hogy naponta gyakorolja magát ebben, s meg látja mennyi örömöt fog érezni szívében.A belső lelki boldogság, minden földi – fizikai dolognál többet ér. Felmérhetetlen az értéke.

Tudom, többen mondták: „Hallottad, a Bokor Kati férje kórházban van, műtötték stb. akkor mit ér a természetgyógyászat; ha átgondolják, megértik, hogy nagyon sokat. 10 Évet! - a jó Isten segítségével. "

Érdemes tenni magunkért? Igen. S ugye még én is tudok járni és beszélni is, s emellett idős korom ellenére sokat dolgozni. Köszönöm Istenem! Mikor a férjem papírját vittem Kovácsai Doktor úrhoz, mondta, hogy látott a postán, s milyen szépen tudok menni! Dicséret volt, hiszen Ő tudja, hogy milyen állapotban van a csípőm. Milyen igaz a mondás: Isten mindent meg tesz értünk, de semmit sem helyettünk. Higgyünk Benne, hogy Ő megáldja igyekezetünket.
Köszönet illeti mindazokat, akik velem éreztek, akik imádkoztak férjem gyógyulásáért, akik segítettek. A mai látogatók, mindegyike csodálkozik, hogy férjem milyen jól van, s mindig mondom neki: látod mennyire szeret a jó Isten. Nagyon, de nagyon. 30 éve lesz október elsején, hogy a Bizottság 4 tagja közül a főorvos ezekkel a szavaival tettek rokkantsági nyugdíjba:
„Soha életében sem rádió, sem tv. Sem semmi szellemi munkát nem végezhet. A másik orvos folytatta: soha életében sem vonat- sem buszlépcső, sem 3 kg-nál nagyobb súly emelése, sem nehéz fizikai munka.
 Ugye nem írhatok ide sem mást, csak AZT, HOGY KÖSZÖNÖM DRÁGA ISTENEM.... köszönöm, hogy a Te tőled kapott erő által, sok könyvet írhattam, még több vigasztaló levelet, hogy annyi előadást kis országunkban, s a világ sok táján megtarthattam, hogy sok gyógyult beteg dicsőít Téged.... hogy a rám nehezedő fizikai munkákat is el tudtam, s tudom végezni, sokat utazhattam... sok elkeseredett nő Anyuka lehetett a benned való hit, s az elvégzett terápiák után, s sok sok „természetgyógyászat után született unokám” van itthon és külföldön...

Vannak akik kiléptek a kerekes-székből, akiket gyógyultnak nyilvánitottak súlyos betegségekből, még a rákból is. MINDEZT KÖSZÖNÖM, hogy kicsiny eszköz lehettem sok emberért SZENT KEZDEDBEN, hogy még mindig járni tudok, beszélek, ha nem is mindig olyan szépen, mint szeretnék. (De az vesse rám először a követ, akinek hasonlóan TIZ EEG vizsgálat eredménye olyan rossz, mint az enyém, s carotis interna szűkülettel, agyvízcsorgás után is ennyi szellemi munkát végez mint én. Ezért esett jól, hogy Kovácsai doktor Úr „megdicsérte a járásomat.” KÖSZÖNJÜK URAM A FÉRJEM S AZ ÉN EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTUNKAT.

Ugye elhiszik, hogy ezekkel a hálás érzésekkel boldogok vagyunk?
 
Feketéné Bokor  Katalin és   Fekete Ferenc

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7736 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x