Így mulasszuk el a tavaszi fejfájást!
Címlap / Szépség-Egészség / Így mulasszuk el a tavaszi fejfájást!

Így mulasszuk el a tavaszi fejfájást!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A tavasz sok fejfájást is hoz, nem csak szerelmet! Ok a változó időjárás, na meg az is, hogy nem megfelelő arányban szedjük vagy visszük be szervezetünkbe a vitaminokat.  

Ha van olyan személy, akinek szeretjük az érintését, akkor masszírozzuk egymást fejfájás esetén. A nyak, a vállak, a lapockák bekötött izmai, a feszülő stressz lenyomatait hurcolják. Masszírozzuk ki innen a feszültséget. Ha nincs aki megmasszírozna, használjunk masszírozó gépet, ami már egész kedvező árakon kapható. Sok vállalatnál a relaxációs szobában még masszázs fotel is várja a dolgozókat. Ugyanis azt mindenki tudja, hogy a fejfájás szinte lehetetlenné teszi, hogy dolgozzunk – pláne azt, hogy „agymunkát” végezzünk! Ha nincs kéznél senki, sőt masszírozó gépünk sincs, akkor egy törölközőt nedvesítsünk be langyos vízzel és görgessük végig a nyakunkon. Ez sokaknál beválik.

Feszültség ellen

A fejfájás önmagában egy feszültség forrás. Tudatosítsuk magunkban, hogy a feszültségünket a fejfájás okozza – próbáljunk lazítani. Sokat segít, ha megtanulunk relaxálni, ki tudjuk kapcsolni elménket. Fejfájósan ez persze sokkal nehezebb, de ha gyakoroljuk, azért nem lehetetlen. A relaxáció alatt sokat segíthet a menta olaj – egyes „nyakbalzsamok” is ezt tartalmazzák – ezt belélegezve és külsőleg használva is javulhat, vagy elmúlhat a fejfájás.

Ősi gyógymódok
Vannak „tuti tippek”  melyek legtöbbször beválnak. Kezdjünk ugrándozni, úgy, hogy először az első talppárnákra érkezünk, majd visszagurulunk sarokra. Igyunk meg egy nagy pohár vizet, lehetőleg mindig egy kicsivel többet, mint azt kívánná a szervezet. Ez a módszer meglepő, de nagyon sokszor beválik. Talán fura, hogy egy egészséggel foglalkozó cikkben épp a cola fogyasztásról beszélünk, de a kialakulóban lévő fejfájásra nagyon gyakran pontosan egy pohár cola lesz jó hatással. (A benne található adalékokat eredetileg gyógyszernek szánták!)


Sokszor a tavaszi fejfájáson éppen egy vitamin-kúra, vagy egy rövidebb séta segít. Ha elsétálunk a legközelebbi gyógyszertárba és kikérjük a gyógyszerész tanácsát, megfelelő vitamin készítményt választhatunk. Út közben egy banán elfogyasztása is sokat segíthet.

Arctorna, akupresszúra
Az arc akupresszúrás pontjait (a két szemöldök alatt, az orr tövénél, a két szemöldök tarkóhoz eső végénél, az orrcimpák mellett, valamint az állon, a két orrlyukkal párhuzamosan, az áll közepén található pontok nyomásával) nyomkodva, az arc izmait ellazítva, egy kis könnyed fejrázással könnyíthetünk a fejfájásunkon. Az akupresszúra a kéz átmasszírozásával is hatásos lehet.

Fejfájós vagy? Nem vagy egyedül!
A tavasz nagyon sok embernél okoz fejfájást, s egyre többen vannak, akik a természetes ellenszerét keresik a dolognak, ahelyett, hogy bekapjanak egy kémiai gyógyszert. Azt is tudd ugyanakkor, hogy ha nem naponta szeded ezeket a kémiai szereket, hanem csak néhanapján szorulsz rájuk, nem károsítod velük a szervezeted. Egy idegeskedős, fejfájós nap több kárt okozhat, mint egy időben bekapott fájdalomcsillapító.

 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x