A narancsbőr oka. Fogyóznod kell?
Címlap / Szépség-Egészség / A narancsbőr oka. Fogyóznod kell?

A narancsbőr oka. Fogyóznod kell?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Közeledik a várva várt bikiniszezon, ám a nők többsége ennek nem örül felhőtlenül: a rendszertelen sportolásnak, a helytelen táplálkozásnak és a kevés folyadékfogyasztásnak ugyanis maradandó következményei lehetnek. 

Ahogy a napokban próbálgattam az új bikinimet, bizony én is tapasztaltam furcsa dolgokat. Bizonyára sejted, hogy miről beszélek! Igen, nekem is társam lett a nők örök réme: a narancsbőr. De hogyan szabadulhatok meg tőle?

Borbényi Erikától a Napsugár Életház orvosától kaptam az alábbi hasznos tanácsokat arról, mi okozza a cellulit kialakulását, illetve hogyan előzhetem meg.



Akkor most fogyóznod kell?

A narancsbőr kialakulásának több oka is lehet: túlsúly, a test elsavasodása, vagy hormonális zavar. Nem az a megoldás, ha kevesebbet eszel, hanem az, hogy tanulj meg helyesen táplálkozni! Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, kerüld a túlzott zsír-és cukorfogyasztást, valamint igyál meg naponta legalább 2 liter ásványvizet! A víz átmossa a szervezetedet, így a narancsbőr kialakulását okozó méreganyagok is távoznak. Kávé helyett válaszd inkább a zöld teát, amely szintén frissít és élénkít, de a kávéval ellentétben nem okoz elsavasodást, méregtelenítő hatása pedig közismert.

Fogyassz teljes kiőrlésű kenyeret és egyél sok joghurtot, amely elősegíti a megfelelő emésztést.

Nagyon fontos a rendszeres sportolás is, de vidd túlzásba, hiszen ha megerőlteted magad, az izomláz miatt savasodás lép fel, így épp az ellenkező eredményt éred el. Inkább törekedj arra, hogy minden nap legalább egy fél órát mozogj!

„Ha igazán jót akarunk magunkkal tenni, rendszeresen méregtelenítsük szervezetünket: erre mindenkinek, minden évszakban szüksége lenne. Lehetőség szerint három, vagy ha valaki bátrabb, akár hét napos böjtre is. Így nem kell izgulnunk a fürdőruhaszezon kezdetén sem, hiszen egész évben fittek és egészségesek leszünk. Szervezetünk pedig meghálálja a törődést, és kitartó munkával elűzhető a narancsbőr!” - tette hozzá dr. Borbényi Erika.

Kép:
piqs.de: Swordfish - Orange
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5272 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x