Fitten a nyárra? Szépségápolás tavasszal
Címlap / Szépség-Egészség / Fitten a nyárra? Szépségápolás tavasszal

Fitten a nyárra? Szépségápolás tavasszal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A nyár közeledtével mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, hiszen a lenge tavaszi öltözékünk már többet enged láttatni belőlünk, mint a vastag téli pulóverek. Vágyunk a szép haj, selymes bőr, csodás alak, semmi felesleg. Ennek érdekében azonban egész évben tennünk kell, hiszen a kívánt eredmény nem érhető el néhány nap, vagy egy-két hét alatt. 

A következőkben dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója ad néhány hasznos tanácsot annak érdekében, hogy remek formában vethessük bele magunkat a nyári forgatagba, és bátran dobhassuk le magunkról a mindent elrejtő nagykabátot.

„Ahhoz hogy szépek legyünk és a környezetünket is elbűvöljük, a legfontosabb, hogy önmagunkkal is elégedettek legyünk. Hiszen külsőnk a belső harmóniánkat tükrözi, így a legfontosabb, hogy a lelkünkben rend legyen. A többi praktika már csak fokozza természetes adottságainkat. A tél nem csak a természetre van hatással: a hidegnek, a csípős szélnek bőrünkön és hajunkon is nyoma marad. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, és bátran viselhessük a tavaszi ruhadarabokat, nem árt, ha előbb eltüntetjük a tél nyomait.” – mondta a doktornő.

Ha szépségápolásról van szó, részesítsük előnyben a természet patikájában megtalálható növényeket, gyümölcsöket és olajokat szépségünk megőrzésére. A szintetikus szépségápoló szerek gyors és látványos változást eredményezhetnek ugyan, de számos mellékhatásuk lehet, és allergiás reakciókat is kiválthatnak. Egy kellemes illatú, növényi eredetű szappan épp úgy tisztítja bőrünket, mint egy erős illatú tusfürdő. Ha száraz a bőrünk, ápoljuk természetes olajokkal, például olívaolajjal vagy mandulaolajjal. Használjunk bőrradírt, amely segít eltávolítani az elhalt hámrétegeket, ezáltal bőrünk újra friss és üde lesz. Masszázzsal serkenthetjük a vérkeringésünket, rendszeres hideg-meleg váltófürdővel pedig feszesebbé tehetjük bőrünket. Fogyasszunk naponta legalább 2 liter folyadékot, ezzel pótolva bőrünk folyadékszükségletét.


Hajunk ápolására is használjunk természetes anyagokat, legyen szó hajmosásról, balzsamozásról vagy akár hajfestésről. A kamillával élénkebbé és fényesebbé tehetjük szőke hajszínünket, illetve kiváló a gyorsan zsírosodó haj ápolására is. Ha azt szeretnéd, hogy hajad fényesebb és erősebb legyen, használj csalánsampont, vagy öblítsd át hajadat hajmosás után csalánból készült főzettel. Ha sötét hajszínedet élénkíteni szeretnéd, a szintetikus hajfestékek helyett használj például hennát.

Ha ötletekre lenne szükséged, térj be egy bioboltba, ahol rengeteg természetes ápolószer közül válogathatsz. Emellett, a jól bevált „ősi” praktikák is segítenek abban, hogy bőrödet és hajadat természetes úton a lehető legjobb formába hozd, ezért nyugodtan kérj tanácsot a nagymamádtól!

„Ahhoz, hogy alakod is olyan legyen, amilyennek szeretnéd, egész évben sportolj rendszeresen, ügyelj a helyes táplálkozásra, igyál naponta elegendő folyadékot, és minden évszakban végezz egy alapos méregtelenítést. A sportolás utáni szaunázás nem csak a megterhelt izmaidat lazítja el, de erősíti immunrendszeredet és méregtelenítésre is kiváló.  Ha intenzívebb méregtelenítést szeretnél, amely nem csak formába hoz, de lelkileg is feltölt, válaszd a 3 vagy akár a 7 napos léböjtkúrát”.– tette hozzá a doktornő.

Kép:
piqs.de: Pichel - Ein Lächeln
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3656 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x