Élő élelmiszer? Főzz organikus étkeket!
Címlap / Szépség-Egészség / Élő élelmiszer? Főzz organikus étkeket!

Élő élelmiszer? Főzz organikus étkeket!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Napjainkban több káros étkezési szokás alakult ki: túl sok cukrot, zsírt, finomított élelmiszert fogyasztunk, amelyek ráadásul rengeteg adalékanyagot is tartalmaznak. De vajon van-e olyan módszer, amely segít testi-lelki egészségünk megőrzésében? Mit jelent az élő étel kifejezés? 

„Visszanyertem az ideális testsúlyomat, a bőröm letisztult, elmúltak a gyomorpanaszaim, és a vérnyomásom visszaállt a normális szintre” - vallja Lénárt Gitta az élő növényi étrendről. A természetes, nyerskoszton alapuló táplálkozás nemcsak testi-lelki egészségünk megőrzését segíti elő, emellett a hét minden napjára ízletes és változatos étrendet biztosít.

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. Hiszen amit megeszünk, az részünkké válik, abból épül fel a szervezetünk.

Gyümölcs


Napjainkban azonban több káros étkezési szokás alakult ki: túl sok cukrot, zsírt, finomított élelmiszert fogyasztunk, amelyek ráadásul rengeteg adalékanyagot is tartalmaznak. Így hát az egészségügyi állapotunk is egyre romlik; már a fiatalok között is gyakoribbak a szív-és érrendszeri panaszok, a daganatos megbetegedések, a cukorbetegség, és a túlsúly.

De vajon van-e olyan módszer, amely segít testi-lelki egészségünk megőrzésében? Melyek azok az ételek, amelyek nem terhelik a szervezetünket, és amelyekkel elkerülhetőek a krónikus betegségek? A válasz egyszerű: Lénárt Gitta élő növényi étrendje épp ezekre a kérdésekre nyújt megoldást.

A természetes, organikusan termelt gyümölcsök, zöldségek, zöld levek és magok ugyanis mindazt a tápanyagot tartalmazzák, amelyek szervezetünk egészséges működéséhez, fejlődéséhez szükségesek. A nyerskoszt tehát enzimekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal teli étrend, lúgosító, tisztító és sejtmegújító hatású.

A kulcs az enzim. A sejtmegújulásért, a növekedésért, a betegségek kivédéséért, a szervezetünkben lejátszódó összes anyagcsere folyamatért a hasnyálmirigyünk termelte enzimjeink a felelősek. Ez az enzim-készlet sajnos korlátos, születésünkkor meghatározott. Amíg fiatalok vagyunk, az enzimjeink bőségesen állnak rendelkezésre, később viszont a készlet kezd kimerülni, és a betegségeket már nem tudjuk olyan intenzitással kivédeni, mint korábban. Az „élő ételek” azonban bőségesen tartalmaznak enzimeket, amelyek az ételek emésztésének nagy részét elvégzik, így takarékoskodhatunk a belső enzimjeinkkel, hogy fenntartsuk a belső egyensúlyt. Az pedig, hogy az ételek nyersek maradjanak azért fontnos, mert az enzimek hőre érzékenyek, s 45 fok fölött elpusztulnak.

Az élő növényi étrend tehát tele van élettel, s ráadásul finom is. Azt talán nehéz elképzelni, hogy csupán nyers gyümölcs és zöldség felhasználásával változatos étrend készíthető az egész családnak a hét minden napjára.

Ám erről most mindenki személyesen is meggyőződhet, aki részt vesz Lénárt Gitta tanfolyamán a Világközepe Központban, ahol az általa megalkotott „élő ételekből” készít el néhányat. >>

(Fotó: piqs.de - Obst by heikko; yohe)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6292 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x