Másokért tenni: Érdekes vagy természetes?
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Másokért tenni: Érdekes vagy természetes?

Másokért tenni: Érdekes vagy természetes?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-19

Fontos az, hogy jót tegyek a másiknak? Sokan úgy gondolkoznak: velem sem törődik senki, így mindenki foglalkozzon csak saját magával és oldja meg önállóan a gondjait. Majd, ha velem valaki nagylelkű lesz, utána én is segítőkész leszek vele. 

A minap a kerékpáros út mellett jöttem el és egy érdekes dolgot tapasztaltam.

Egy középkorú házaspár biciklizett egymás mögött és egyszer csak nagy ívben kikerültek valamit. Összetört üveg szilánkjai hevertek szerteszét. Nem szerették volna, hogy megsértse a kereket. Viszont néhány méter után megálltak, visszamentek és elkezdték felszedni az üvegdarabokat. Mindezt tették azért, hogy majd akik utánuk kerékpároznak és esetleg nem vennék észre az üvegszilánkokat, ne járjanak pórul. Ez milyen apró figyelmesség egy ismeretlennel szemben, és mégis milyen nagyszerű dolog!

Miért döbbentem meg ezen? Mert azt látom, hogy most, amikor mindenkinek a feje tele van a saját problémáival, milyen keveset figyelünk a másikra, még a barátokra, ismerősökre is, nemhogy a vadidegenekre.Fontos az, hogy jót tegyek a másiknak?
Sokan úgy gondolkoznak: velem sem törődik senki, így mindenki foglalkozzon csak saját magával és oldja meg önállóan a gondjait. Majd, ha velem valaki nagylelkű lesz, utána én is segítőkész leszek vele. Először mindenki kapni akar, csak utána adni. Önzetlenül adni, csak úgy, hogy nem várok cserébe semmit, ez meg egyenesen elképzelhetetlen. Pedig sajnos ez csak úgy működik, hogy először adok, és csak utána kapok.

Nekem kell megtennem az első lépést, felhívnom egy régi ismerőst és megkérdezni, mi történt veled az elmúlt időben, miben segíthetek? Vagy csak egyszerűen elengedem a mellékutcából kikanyarodó autóst, bár nekem van elsőbbségem. Mindezeket a figyelmességeket én is megkapom legközelebb, lehet, hogy nem tőlük, de itt nem is ez a fontos.

A lényeg az, hogy tudatosan odafigyelek magamra, egy kicsit lelassulok, nem ötödik sebességben száguldok, csak negyedikben és akkor lesz időm törődni a másikkal, még akkor is, ha nem ismerem személyesen.

Az emberi kapcsolatokról, az életünk adok-kapok törvényszerűségeiről lesz szó többek között május 15-én, szombaton a 2. „Egészséges vagyok” című ezoterikus rendezvényen Vácon a Reménység Házban.

Belépés - az előadások kivételével - ingyenes.

A rendezvény részletei megtalálhatók az egeszsegesvagyok.hu internetes oldalon.


Igar Beatrix

Kép:
piqs.de: Steve Evans - Love is in the air... 
 
[ 2423 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x