Feketében az igazi! A divat csúcsa 2010
Címlap / Szépség-Egészség / Feketében az igazi! A divat csúcsa 2010

Feketében az igazi! A divat csúcsa 2010

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

Elegáns szabás vagy maga a szín öltöztet? A levakarhatatlan. Az ellenállhatatlan, a sportosan gálába illő. Az egyetlen, az igazi, a fekete ruha kollekció. 


Rendezvénynaptár
A Rexona idén tavasszal bevezetett Rexona Crystal termékcsaládjához kapcsolódóan divattervezői pályázatot hirdetett fiatal divattervezők számára.  A január elején útjára indult verseny célja az volt, hogy felkarolják, segítő kezet nyújtsanak az új divattervező generációnak és ezzel is új lendületet, vigyenek a hazai divatszakmába. Továbbá a fekete, trendi ruhadarabokkal elkápráztassák a nagyközönséget, a fiatal tehetségeket pedig az ismertté válás lehetőségével motiválják.

A divatszakmának szüksége van a fiatal tervezőkre, akiknek manapság nehéz az érvényesülés. A fekete szín pedig évtizedek óta a divatvilág egyik meghatározó színe. Ezekből, a gondolatokból született meg a divattervezői pályázat alapkoncepciója, mely az új termékcsalád, illetve a fiatal tehetségek bemutatását kívánta előtérbe helyezni.A pályázatra összesen több mint 100 pályamunka és 15 000 szavazat érkezett be.
A legtöbb szavazatot kiérdemelt kollekcióra 4476-an voksoltak. A nyertesek mindamellett, hogy ruháikat a tervek alapján kivitelezte a Rexona és így megmutathatták tehetségüket a közönségnek, a szakmai zsűri elismerésével is gazdagodhattak. A zsűri tagjai: Nanushka, Konsánszky Dóra, Lakatos Márk, Görög Zita ás Sabján Johanna voltak. Nanushka, a nemzetközileg is elismert divattervező így nyilatkozott a nagysikerű show után: „Ma este egy nagyon érett, és letisztult kollekciót láthattunk. Külön büszkeség, hogy a kollekciót három fiatal divattervező-palánta alkotta! Emlékszem, mennyire nehéz volt a pályám elején az érvényesülés. Ez a pályázat megmutatta, hogy igenis érdemes nagyobb figyelmet fordítani az ifjú tehetségekre.”

A pályázatra jelentkezőknek 10 fekete ruhából álló kollekciót kellett megálmodniuk, amit a zsűri bírált. A 4 nyertes közül hármat a szakmai zsűri választott ki előre meghatározott szempontok alapján. A 4. nyertes a közönségszavazatok közül került ki. A 4 nyertes pályázó 3-3 ruhakompozíciójából állította össze a szakmai zsűri a Rexona Crystal Kollekciót, melyet a pályázat fénypontjának számító divatbemutatón 2010. május 6-án, a budapesti Kiscelli Múzeumban láthatott először a közönség. A divatbemutató különlegessége továbbá az volt, hogy a zsűri egyik tagjának, Nanushka- nak új kollekcióját is itt láthatta először a nagyérdemű. 

Az eseményt követően a nyertesek meghatódva nyilatkoztak a velük történtekről: „Amikor elküldetem a rajzaimat a pályázatra, nem gondoltam volna, hogy viszont látom a ruháimat a kifutón. Fantasztikus érzés, ez volt az első divatbemutatóm!” - nyilatkozta Kránitz Orsolya, az egyik nyertes. „A pályázat többek között abban nyújtotta a legnagyobb segítséget, hogy az általam megálmodott ruhákat profi szabó készítette el, továbbá olyan nevektől kaptam visszajelzést, mint Nanushka és Konsánszky Dóra.” - mondta az eseményt követően Hajmási Zsuzsi, díjazott.A nyertesekről:
Hajmási Zsuzsi
: Zsuzsi 21 éves, divat- és stílustervezést tanul, az Eurokonform Szakoktatási Alapítvány Vállalkozói Szakiskolájának hallgatója. Korábban a Süel és a divatrajz.hu illetve a fashion&travel pályázatának első helyezettje volt. Céljának tekinti, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik igényesek megjelenésükre és kedvelik az egyedi ruhadarabokat.

Kránitz Orsolya: Orsi 24 éves, jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil szakának kötött anyagtervező szakirányára jár. Ösztöndíjasként Londonban tanul pár hónapig. Több pályázaton is indult már (pl.: RECLOTHES nemzetközi pályázat. Öltözéktervezés újrahasznosított anyagokból, mindkét pályázaton I. díjat nyert a munkáival.) Célja, hogy pár  év múlva saját márkát építsen ki. 

Macovei Kitti: Kitti 22 éves és az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari Karának Ipari termék- és formatervező szakának hallgatója. Ezidáig mindössze egy pályázaton tesztelte kreativitását; az Enzo márka pólótervezői pályázatán, ahol be is került az első 10 helyezet közé. 

Cséfalvay Lilla: Lilla 22 éves, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil szakának hallgatója. Az előző szemesztert Londonban töltötte az University of the Arts- London College of Fashion iskolában, ösztöndíjjal. Célja a diploma megszerzése után, egy mesterképzés elvégzése külföldön, majd ezt követően egy saját márka kialakítása.A zsűriről:

Nanushka: Sándor Szandra a London College of Fashion-ben végzett fiatal, magyar, nemzetközileg is elismert divattervező. Kollekcióit a kezdetektől a label-re jellemző egyedi irányvonalat képviselik, amely a divat általános trendekre építkező értékrendszerét alapjaiban kérdőjelezi meg, a komfort és a funkció előtérbe helyezésével. Népszerűségének titka abban rejlik, hogy ruháiban a tradicionális szabásvonalak és a legmodernebb anyagok elegye keveredik némi játékossággal, valamint a színek visszafogott használatával.

Konsánszky Dóra: Konsánszky Dóra diplomáit Budapesten a Moholy Művészeti Egyetemen és Párizsban az Ecole Chambre Syndicale de la Couture Parisienne –en szerezte. Tanulmányai végén szakmai gyakorlatát Nina Ricci, Dior, Lanvin cégeknél végezte.2006 óta évente két kollekciót készít nemzetközi gyakorlatnak megfelelően. 2006-ban és 2008-ban elnyerte a „Fashion Awards Hungary” Az év legjobb tervezője címet.2007-ben nyitotta meg a Konsánszky Showroom-ot Budapesten.2006 óta vesz részt nemzetközi kiállításokon és bemutatókon.

Lakatos Márk: Magyarországon ő az egyik legnépszerűbb stylist. Munkáival találkozhattunk már a tévé képernyőjén (ő volt a Megasztár széria vezető stylistja.), jelenleg is egy tv műsor házigazdája, melynek címe: Szeretem a testem! Márk korábban dolgozott Zoób Katival, megfordult számos nemzetközi divatbemutatón, 2004-ben elnyerte az Év Stylist- ja, címet, számtalan divatanyag fűződik a nevéhez neves külföldi és magyar magazinokban. Pl.: Cosmopolitan, FHM, és a spanyol Grazias tb.

Görög Zita: Zita modellkarrierjét 17 évesen kezdte. Pályafutása során több mint 30 országban járt, lépett fel divatbemutatókon és forgatott reklámfilmeket. Dolgozott többek között Naomi Cambell- el, Laetitia Casta-val is. Itthon a Megasztár háziasszonyaként is tevékenykedett. Mostanában, ideje nagy részét két tündéri kisfia tölti ki.

Sabján Johanna: A Cosmopolitan főszerkesztője. Gyerekkora óta érdekli a divat világa. Ő maga sosem tervezett, az ő asztal inkább az írás. 2009 óta a lap főszerkesztője.

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4886 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x