Bio forradalom: Vigyázat, ehető!
Címlap / Szépség-Egészség / Bio forradalom: Vigyázat, ehető!

Bio forradalom: Vigyázat, ehető!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Valóban bio a bio? És mitől bio a bio? Miért jobb, ha hazai termékeket fogyasztunk ellenben a külföldivel? Vegyszerezett mezőgazdaság: betegebbnél betegebb emberek. Erre van szükségünk? Vagy fitt formák, sudár arcok. Ha választottunk, teszünk is érte? 

Mit lehet enni, vagy nem enni ez itt a kérdés!
Biot vagy nem biot?


Vegyszerezett mezőgazdaság: betegebbnél betegebb emberek. Több rákos haláleset és még a többi súlyos betegségek, mik mára már gyermekkorban szedik az áldozatokat. Éhező emberek, annak ellenére, hogy esznek. – Miért? – Mert a vegyi anyag több a táplálékban mint a vitamin!

Bio élelmiszerek: egészséges emberek, jól működő  szervezettel, szép, sudár arcokkal, energiától dúsan. Tápanyaggazdag táplálkozás, vitaminbomba.


Ezekre a kérdésekre ad választ és hívja fel az egész világ figyelmét a VIGYÁZAT  EHETŐ  című francia dokumentumfilm. A film egy izgalmas kutatásba enged belátást, annak kapcsán, hogy gyermekeink egyre egészségtelenebb módon táplálkoznak.

Elsősorban a közösségi mezőgazdálkodás meghonosításáról szól, mely az alkotók szerint közös érdekünk, ha azt szeretnénk, hogy gyermekeink megérjék az érettségi-korhatárt. A rendező egy vidéki francia térség példáján, kísérletén keresztül mutatja be, milyen jót tehet egy közösségnek a helyi biotermékek használata, a jobb táplálkozás ugyanis nemcsak az egyre fiatalabb korban támadó rák és társai ellen, de a genetikailag módosított, olcsó termékek árnyékában hanyatló helyi gazdálkodás megsegítésében is fontos szerepet játszik.

A párizsi UNESCO-székház falai között elhangzó intő szavak ellenpontjaként ismerjük meg tehát a derék vidéki franciákat, akik gyermekeik példáján maguk is megtapasztalják, hogy jó a bio (és annak minden következménye), és ahogy a történet kibontakozik, lassan a néző is ráébred, hogy valójában egy jól felépített propagandafilmet néz, melyben a gyönyörűen fényképezett tájak és zöldségek hivatottak reményt adni azzal a setét jövővel szemben, amit az okosok jósolnak nekünk. 

Mi a helyzet a magyar bio-val?
Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem sok jó! A magyar bio gazdálkodás igen gyermekcipőben jár még. Kevés a gazda, kevés a pénz, túl drága, valójában igazi bio nem is sok van!

Miért nem? Mert túl drága a kezelés, nehéz eladni olyan magas áron, így kénytelen a biogazda is némi cselhez folyamodni, hogy számára is megérje termelni az ilyen – olyan háromnegyed biot. Tisztelet a kivételnek!

Akkor kiben lehet még megbízni?
Csak a saját termésünkben! Amit mi, saját magunk termesztünk, nevelünk fel és gondozunk! 



Nagy kár a fővárosi és a nagyvárosi élet!

Sajnos ezek az emberek nem tudnak lemenni kertbe egy kis kapor, petrezselyemért és a zöldségekért, vagy a szomszéd nénikhez sóskáért! Mert nekik nincs kert, csak a piac és szupermarketek. Amik telis tele már a külföldi valótlan, tehát vegyszeres élelmiszernek mondott vegyianyagokkal! Még szerencse, hogy azért itt is vannak kivételek!

Mindezek tudatában én a bio-t és a parasztterméket ajánlom fogyasztani emberek számára! De fontos a megbízható háttér! Tudakozódjunk a termelőről mielőtt megvásároljuk áruját!

Zsemlye Zsanette
Sport és gerinc jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870 
www.zsanettewellness.hu 
zsanettewellness@yahoo.com

Képek:
piqs.de: Knipsermann - Genmanipuliert!
piqs.de: Knipsermann - Gemüsebirne!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4761 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x