Wellness vagy átverés? Tanácsok a tökéletes kikapcsolódáshoz...
Címlap / Szépség-Egészség / Wellness vagy átverés? Tanácsok a tökéletes kikapcsolódáshoz

Wellness vagy átverés? Tanácsok a tökéletes kikapcsolódáshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, illetve bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása. Biztos, hogy ezzel találkozol amikor egy wellness szóval fémjelzett helyre utazol? Vagy csak reklámfogás és átverés az egész? 

Az éremnek két oldala van! A pihenésed múlik a választott hely minőségén, de múlik rajtad is, hogy a megfelelő helyet szemelted-e ki magadnak! Ahány hely annyi féle… Vizsgáljuk meg mit nyújthat egy pihenőhely, és hogy Te magad mire vágysz a legjobban.

Mit várhatok el?
Természetesen nem arról szól ez a cikk, hogy lehurrogjak minden olyan szállodát amely nem tud száz százalékos szolgáltatást adni, hanem, hogy feltérképezzük közösen mi minden rejlik a wellness lehetőségeiben. Nézzük hát meg milyen szolgáltatások férnek a fent említett világba: aerob edzés, aerob sportok, algapakolás, arcradír, bioszauna, candida diéta, cardio gépek és cardio edzés, cellulitis masszázs, dörzsmasszázs, finn szauna, fitball… és még jó pár szolgáltatás ezeken felül is. Azt javaslom, hogy mielőtt elmész kikapcsolódni, és wellness jelzésű helyre látogatsz, nézz utána mit tud nyújtani a hely. Persze ez úgy vélem mindenképp ár/teljesítmény kategóriájú dolog, tehát, ha nagy igényeid vannak, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlnod, hiszen nem két fillér kiépíteni egy ilyen színes szolgáltatáscsokrot nyújtó komplexumot. Arra szeretnélek sarkalni, hogy ne gondold, a wellness egyenlő a szaunával és a masszázzsal, esetleg medencével. Sokkal több is lehet annál. Hidd el megéri sok dolgot kipróbálni, meg lesz a gyümölcse a feltöltődés és szépségápolás terén is. Azt is javaslom, hogy ne fizess ki nagy összeget azért sem, mert valahol számtalan szolgáltatás van, de esetleg ezekből csak néhányra tartasz igényt. Szabd testre igényeid!Mit is akarok igazán?

A legfontosabb, hogy vizsgáljuk meg milyen szempontok befolyásolják mire is van szükséged. Van-e speciális igényed, vagy csak szeretnél távol lenni a nyüzsgő hétköznapoktól? Gyermeke(i)ddel mész-e? Egyedüllétre, vagy kényeztetésre vágysz-e? Szépülni szeretnél-e? Szeretsz és akarsz-e sportolni? Mennyi pénzt szánsz rá? Ezeket mindenképp gondold végig. Amennyiben gyermeket is viszel, külön fordíts figyelmet arra, hogy olyan helyet válassz ahol van lehetőség lefoglalni a kis lurkókat amíg pihensz. íme néhány lehetőség erre: Gyermek kalandpark, kézműves foglalkozások, kültéri versenyek, babysitter felügyelet, gyermek játszószoba, vízi játékok, játszótér, X-Box szoba. Külön-külön is jól érezhetitek magatokat, sőt… 
Az anyagiakról annyit, hogy mérlegeld a számodra szükséges dolgok listáját, és az árakat. Ezen felül pedig, ha van rá igényed, nézz utána van-e lehetőség üdülési csekkel való fizetésre. Sőt sok helyen van „last minute” akció, valamint különféle kedvezmények, mint például gyermekkedvezmény.

Ha szépülni szeretnél, akkor bőven van rá lehetőséged, de itt sem a hosszú szolgáltatás lista legyen a mérvadó, hanem az igényeid. Algapakolás, szolárium, szőrtelenítés, arcradír, csak hogy néhányat említsek. Ha nem próbáltad ezeket, adj egy lehetőséget, az eredményt a tükör szolgáltatja majd. Rendkívül önbizalom növelő is lehet, mindenképpen ajánlom ezen szolgáltatásokat. Amennyiben egyedüllétre vágysz, vagy kedveseddel szeretnél egy meghitt együttlétet, lényegében nem tudsz rosszul választani. Ha fontos a csend, akkor nézd meg a képeket a helyről, és érdeklődj. Nekem egyszer volt olyan problémám, hogy a szobámba zárt ablakon keresztül is beszűrődtek a medencében pancsoló apróságok viháncolásai, ami napi tíz órában kicsit kellemetlenül érintett. Persze néha elnéztem őket és jó volt látni milyen felszabadultan tudnak szórakozni.
Ha szeretnél sportolni, jól teszed. Ne, hogy azt hidd, ha sportot űzöl, fáradtabban mész haza, mint ahogy jöttél. Rendkívül fel tud tölteni a mozgás, rengeteg plusz energiát halmozhatsz fel, ami kamatozik a munkahelyen és a magánéletben is. Teniszezz egyet jót barátoddal, pároddal. Ússz egyet, izmosodj a testépítő részlegben… ez mind-mind előnyödre válik, nem beszélve az alakformálás adta előnyökről. Izzadj jókedvűen! 
A mondanivalóm tehát az, hogy ne az legyen az első lépés, hogy beírod egy keresőbe az interneten, hogy wellness, és kiválasztod a legnagyobb kínálatot, hanem, hogy összegezd mire van szükséged, milyen céllal és kivel utazol. Majd ezt követően kezd a mazsolázást.A kiábrándító  valóság

Úgy vélem nem mindegy, hogy mennyibe kerül egy adott hétvége, mert az is rendben van, ha kevés szolgáltatást kapsz de, akkor azt olcsón. Mindezek mellett igen is kiállok melletted, a szolgáltatásokat igénybevevő oldal mellett, mert aki csak reklámfogásként használja a wellness szót, az nem érdemel sok látogatót sem, és elveszi azoktól a szállodáktól és egyéb helyektől akik tényleg rászolgálnak. A valóság az, hogy az idő múlásával leamortizálódott a wellness szó értéke, de az is lehet, hogy a szolgáltatások világa kitárult, és ezzel sok hely nem követ lépést. Tulajdonképpen valahol igaza van mindegyik wellness pihenőhelynek, hiszen ha például van húsz olyan szolgáltatás, ami a wellness kategóriába belefér, és abból kettőt nyújt egy hely, akkor már elmondhatja hogy igen is méltóan viseli a jól hangzó címet. Ezzel igazából nincs is gond, de mielőtt elmész bárhova is, nézz jobban körbe, hogy mit is veszel és mennyiért!

Kellemes kikapcsolódást kívánok!

Dániel

Képek:
piqs.de: Nessquick - Relax
piqs.de: koeln-marketing.de - Wellness
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2896 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x