Fürdőruhába fogyni: Extrém ígéretek helyett formás eredmény...
Címlap / Szépség-Egészség / Fürdőruhába fogyni: Extrém ígéretek helyett formás eredmény

Fürdőruhába fogyni: Extrém ígéretek helyett formás eredmény

Forrás: Dr. Info
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-29

Ha tudod, hogy fogynod kell, és el is határoztad magad, akkor az első csatát már megnyerted. De itt van még egy nehéz feladat: választanod kell a fogyókúrák végeláthatatlan sorából. A temérdek fogyókúra közül válaszd a hozzád illőt! De hogyan válasszunk? 

A szakemberek két kulcsfontosságú lépésre hívják fel a fogyni vágyók figyelmét:

Ismered önmagad! Gondold át, hogy mi az, amihez hosszú távon is lesz kitartásod!
Válaszd ki azt a diétát, ami a legjobban illik hozzád! Vesd el azokat, amelyek túl gyorsan elérhető eredményt ígérnek!

„Ahhoz, hogy kiválasszuk a hozzánk illő diétát, önismeretre van szükségünk” – mondja Amy Jamieson-Petonic, okleveles dietetikus, aki a Clevelandi Egyetem wellness-képzését irányítja, valamint az Amerikai Dietetikus Szövetség szóvivője. „Te milyen vagy? Szívesebben csetelsz, vagy inkább a személyes találkozókat szereted?” – kérdezte.

„Sokan azt hiszik, hogy az a jó diéta, ami pontosan beosztja, hogy miből mennyit ehetünk, így leveszi vállunkról az önkontroll-gyakorlás terhét” – magyarázza Suzanne Farrell, aki okleveles dietetikus Denverben, és ugyancsak egy táplálkozástani egyesület szóvívője.

Jamieson-Petonic szerint el kell dönteni, hogy van-e elég akaraterőnk ahhoz, hogy otthon, egyedül adjuk le a kilókat, vagy jobb, ha valaki „felügyeli” a fogyókúránkat.Gondold végig és elemezd, hogy hogyan étkezel most” – tanácsolja Judy Rodriguez, az Észak-Floridai Egyetem táplálkozástani professzora. Ő a „The Diet Selector” (A nagy diétaválasztó) című könyv szerzője, amiben a fogyókúrákat különböző szempontok alapján értékeli.

Fogyni fitten

„Mindannyian más-más ételeket szeretünk, más az életvitelünk, ezért ha egy nem hozzánk illő diétát próbálunk magunkra erőltetni, annak valószínűleg csak rövidtávon lesz eredménye” – figyelmeztet Rodriguez.
Ha már tudod, hogy milyen szempontok alapján válassz fogyókúrát, vizsgáld meg azokat, amelyek illenek hozzád, és győződj meg arról, hogy ezek tudományos alapokon nyugszanak” – ajánlja Farrell, aki szerint ezekre a kérdésekre keressünk választ a diéták vizsgálatánál:

  • Változatos étrendet biztosít?
  • Sok rostban gazdag élelmiszert tartalmaz?
  • Arra tanít, hogy a telített zsírsavak helyett inkább a telítetlen zsírsavakat válasszuk
  • Megismertet a „jótékony” zsírokkal, mint például az olívaolaj? Ezen kívül a jó diéta kihangsúlyozza a sport és a rendszeres étkezés fontosságát. 

Ne dőljünk be azoknak a fogyókúráknak, amelyek gyors fogyást ígérnek. A testsúlycsökkenés ne legyen nagyobb hetente 1 kg-nál!” – figyelmeztet a szakember. A dietetikus nő azokkal a diétákkal kapcsolatban is szkeptikus, amik azt állítják, hogy nem szükséges a testmozgás. A fogyás egyfajta életmód-változást követel, és ahhoz, hogy meg is tartsuk az eredményét, folyamatosan figyelnünk kell a megfelelő táplálkozásra, és mozgásra.

„Óvakodjunk az olyan diétáktól, amelyek egy élelmiszert, vagy élelmiszer-csoportot teljesen kihagynak. Bármilyen fogyókúrát is választunk, változtatnunk kell az étkezési szokásainkon, és be kell iktatnunk a rendszeres testmozgást. Elemeznünk kell étkezési szokásainkat, és egészségesebbé kell tenni étrendünket” – összegez Farrell.

Egyszerűen cseréljük le kedvenc fánkunkat alacsony zsírtartalmú kekszre. Egy-két hét után változtassunk megint valami apróságon. A folyamatos önfejlesztés egy nagyszerű dolog. Ezután fogjunk hozzá a testmozgáshoz. Lépésszámlálóval kövessük, hogy mennyit sétáltunk egy nap, és folyamatosan növeljük a távot.”

A szakemberek egyetértenek abban, hogy minél lassabban fogyunk, annál kisebb az esélye, hogy a leadott kilók visszatérnek.

Forrás: Dr. Info.hu

(Fotó: piqs.de - 2 Finger Die schöne und das Biest)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4039 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x