Meddig esik még? Csapadékos kisokos csajoknak
Címlap / Szépség-Egészség / Meddig esik még? Csapadékos kisokos csajoknak

Meddig esik még? Csapadékos kisokos csajoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Nem eshet örökké. Legalábbis papíron. A Biblia vagy épp az óind szentírások, a Védák szerint igenis létezik szinte örökké tartó eső, méghozzá a végső pusztítás előtt. A tengeri elöntések, a szentírásokban tapasztalható özönvizek ugyanis egytől egyig sima esőként indultak, de a nyári napsütés helyett kicsit "szörnyebben" végződtek. 

Persze nem kell megijedni az időnk még nem járt le, és ha valakit vigasztal, a lineáris időkép korlátoltságán a természet körforgása bőven túlmutat. Így ha úgyis tűnik végtelenül szakad az eső, kegyetlenül ver a jég, akkor is érdemes tudnunk, hogy a változás közel, nincs egy irányú út, mindig minden spirálisan, egy kicsit más formában megismétlődik és egy kicsit jobb lesz. Vagyis van fény az alagút végén.

Na de meddig esik még?
Az asztrometeorológiai előrejelzések szerint 2010 nyara nagyon nehéz időszak az egész emberiség számára, a föld alól nehézségek törnek fel – jelzi a horoszkópban a rosszul helyet foglaló Plútó. Ez meg is történt, elég csak az izlandi vulkánra vagy a szinte elzárhatatlannak tűnő olajfúró toronyra gondolnunk. De eláruljuk, a víz nem csak az égből eshet, hanem a talajból is feltörhet, ha a talajvíz már nem fér el a vízzáró rétegek között.

Az egyre másra fokozódó felhőszakadás eredménye ilyenkor a mélyből felbugyogó víz. A sok-sok eső sajnos a talajt is csúszóssá teheti a lábunk alatt. A földcsuszamlások pedig a felszín alatti vizek tisztaságába is beleszólhatnak. Így kitartó és nagy esőzések idején azoknak is, akik hozzászoktak a csapvízhez érdemes először a pohár fenekére nézni és csak utána felhajtani azt.

Nem különben igaz ez a Duna vizére is, de ha pancsolni mennék, pl. a Balatonra is, mert kisütött a nap… vizsgáljuk meg mennyire iszapos, zavaros, algás a víz, ha ugyanis habzó és felkavarodott, jobb inkább csak lábat áztatni vizében.
A nyarat nagyon nehéz kiélvezni ebben az időszakban. A mini ruhákat, kánikula holmikat azonban még ne dobjuk ki, az augusztusi hónap ugyanis rendkívül sok forróságot is ígér. A heves esőzéseket kegyetlen 40 fokok váltják majd, hirtelen újabb viharok törnek be hazánk légterébe.

Vihar

A két legnagyobb: szemtől szemben
A kellemetlen időjárási helyzetet most az égiek is jelzik, a bolygók egészen októberig a lehető legszörnyűbb helyzetben találhatók az égen, igen ritka és nagy volumenű, kártékony bolygóállások teszik lehetetlenné ezt az időszakot. A nagy vizek, esők egyébként minden Jupiter-Szaturnusz szembenállásnál jellemzőek, itt Közép-Európában persze nem kell tengeri elöntésre vagy cunamira számítanunk, annál inkább folyókból fakadó elöntésekre és belvizekre. Az idei zöldár-időszak tehát most elhúzódik. Nedves időre hirtelen felkapaszkodó higanyszálra viszont igen, a meleg pedig sajnos a fertőzéseknek és a rovaroknak is kedvez. Érdemes inkább többet a szobában tartózkodni, mint állandóan vegyszerrel iratni a szúnyogokat és a gombát a kerti növényeken. A sok vegyszer használata ugyanis tovább rombolja az ökoszisztéma egyensúlyát. A neptunusz az égen pedig kiválóan mutatja, hogy a sok vegyszer ezen a nyáron az emberek ellen fordul, vagyis minden mesterséges, allergén termék öngól. Az allergiás időszak is erősebb lehet a nyár végén majd. A parlagfüvet viszont gyomirtó helyett jobb kézzel kitépkedni.

Meddig esik még? >>

A szúnyogirtások miatt pedig érdemes minden kerületi honlapot időről időre alaposan végigböngészni az irtásokról való tájékoztatás ugyanis finoman szólva sem tökéletes – írja levelében lapunk egyik olvasója. „Este tíz órakor a Dunaparton sétálva vizes kocsiból a felelőtlen vezető az arcunkba fújta az irtószert, a lányom is és én is allergiás rohamot kaptunk.”

A folyamatos esőzéssel a legnagyobb gond azonban az, hogy a mezőkön, kaszálókon az idei termés sajnos a víz alá került és ott is marad még egy darabig. A májusi eső aranyat ér. De ha a nyár végéig tart kirohadással fenyeget. Beosztóbbaknak, belátóbbaknak és jobban szervezetteknek kell lennünk, mert az élelmiszerek drágulását okozhatja egy ennyire abszurd időjárási helyzet.

Nőnek és trendinek lenni felhőszakadásban?!
A vizes, párás majd forró, izzadós időben igen nehéz felvenni a falatnyi és falnivalóan szexi ruhaneműket kamatoztatni, sőt a strandon is aligha hódíthatunk. A smink hol az esőtől hol saját sós oldatunktól pereg le rólunk. A legjobb, ha ebben az időszakban a ruhák alá vett fehérneműkkel próbálunk hódítani. A tréningruhánk ugyan csak lehet elegáns, finom darab. Színben válasszunk csajos megoldásokat, otthonra fehéret, rózsaszínt, az utcára pedig élénkebb, sötétebb kéket, zöldet, vagy lilát. A díszítésnél most a legjobb a henna, ami az eső ellenére is hetekig szépen díszítheti bokánk, vállunk, tarkónk, derekunk vagy csuklónk. Vagy az ékszerek, láncok és karperec, amelyek elázva is eleganciát és igényességet kölcsönöznek testünknek.

Vihar

A nyári hónapok finomsága a gyöngy, a horgolt textil láncok és karkötők, és a virágos ékszerek, de fém, nemesfém darabok. De a fa gyöngyök és természetes ékszerek is hódíthatnak. Ha melegebb az idő a kagylóhéjból készült ékszerek vagy féldrágakövek is jól mutathatnak rajtad. Felesleges műanyagot választanod.

Kisokos: 1X1 csapadékos időre
 1. A gumicsizma is lehet szexi, hódító. Bár most nyár van, égis ősziesen kell öltöznöd. A szép nyári ruhákra nyugodtan húzz esőkabátot, az ernyőd pedig egész nyáron tartsd magadnál.
 2. Ha átfázott a lábad érdemes meleg vízbe áztatnod láb és ülőfürdőt venned. Az sem árt, ha melegítő növényekkel kened be, például aloéval. Ha lábadat hidegen, nedvesen hagyod könnyen felfázhatsz. Mivel nagy az eső minden nap vigyél magaddal váltóharisnyát, zoknit.
 3. Ha munkahelyeden, vonaton zavar a légkondi, bátran kapcsoltasd ki. A hűvös időben a test tovább hűtése egyenlő a megfázással.
 4. Ha a nedves, szeles időtől vagy légkonditól begyullad a szemed minden nap 5-6 alkalommal pár perces kamillás lemosást végezz.
 5. Sminkek és arcfestékek helyett válassz lemoshatatlan díszítéseket, ékszereket. Egy elegáns körömlakk többet ér ebben az időszakban mint egy elkent szemkontúr.
 6. Minden nap olvasd el az adott napra szóló holdnaptár előrejelzést. Ez megmutatja neked a napi hangulatot, és a csapadékosságra, időjárásra is következtethetsz belőle.
  HarmoNet Napi Holdnaptár >>
 7. Ha erősen átfagytál július ellenére minden este egy meleg (nem forró!) teával zárd napodat. Ez átmelegít, felpörget.
 8. A tavaszi változékony időhöz hasonlóan a hosszú esős és változékony idő hatására érdemes C-vitamint fogyasztanunk. A napfény hiánya miatt kismamák orvosukkal konzultáljanak D-vitamin szükségleteikről.
 9. Ha egy mód van rá a szeles, hideg napokon próbálj otthonról dolgozni. Ha ez lehetetlen indulj el időben munkahelyedre. A közlekedés ugyanis a vártnál is lassabb lehet. Nyári fogyókúra ide vagy oda reggel megfelelő mennyiségű cukrot és tápanyagot kell elfogyasztanod ahhoz, hogy a hideg, nedves idő nem fárasszon ki már az úton. Fogyassz gyümölcsöket salátának mézzel, babapiskótával és olajos magvakkal, vagy friss lekváros kenyeret idei gyümölcsből.
 10. Folyadék. A csapadékos időben a leggyakoribb hiba, amit elkövethetünk, hogy nem fogyasztunk elég folyadékot. Mivel egész nap esik, nem igazán kívánunk tiszta vizet inni. A párás időben pedig ha hűvös is, sokat izzadhatunk. Fontos ezért figyeli, hogy minden nap egyszer fogyasszunk megfelelő mennyiségű sót és egész nap, még a hideg napokon is igyunk meg két liter kristálytiszta vizet.
(Fotó: piqs.de - Beau Wade: yesterday while drive in scotland; Guriri R Reyes: storm)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x