Szép bőr egyszerű, házi módszerrel
Címlap / Szépség-Egészség / Szép bőr egyszerű, házi módszerrel

Szép bőr egyszerű, házi módszerrel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kor előrehaladtával életmódunk egyre inkább nyomot hagy külsőnkön is. Az apróbb ráncok, a szárazabb bőr mind az idő múlásának figyelmeztető jelei. A különböző fiatalító kozmetikai beavatkozások és arcápolók mellett azonban gyakran elfelejtkezünk arról, hogy már egy kis odafigyeléssel is sokat tehetnénk azért, hogy bőrünk üdeségét megőrizzük. 

Nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztás.

Éltető és szépítő elem
Ahhoz, hogy jobban megértsük a rendszeres folyadékfogyasztás jelentőségét, először is tudnunk kell, hogy testünk közel 70 százaléka víz. – magyarázza dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus orvosa. Egy nap folyamán a lélegzettel, izzadás során és a vizelettel is jelentős mennyiségű – 2-3 liter- folyadékot veszítünk. Különösen nyári melegben, ha a vízvesztés nagy, de az utánpótlás elmarad, a vér és a többi szövet víztartalma csökken. A nagyfokú vízvesztés komoly egészségi problémákat okozhat, de a folyadékpótlás elmulasztását akkor is megérzi szervezetünk, ha súlyosabb tünetek nem jelentkeznek.



Hidratálás kívül-belül

Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagén rostok biztosítják. Ahhoz, hogy bőrünket feszes, fiatalos külsejűvé tegyék, nedvességre van szükségük. A kor előrehaladtával a kollagéntermelés természetes módon csökken, mely ráncok megjelenéséhez vezet. Nem mindegy azonban, hogy ez mennyi idő alatt, illetve milyen mértékben következik be. A bőrfiatalító krémek egyik fontos tulajdonsága, hogy nem csak hidratálják a bőrt, de a kollagén termelést is serkentik. Ahhoz, hogy a krémek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

Mit igyunk?
A felnőttek többsége a napot egy csésze kávéval indítja. A koffein nem csak élénkít, de az anyagcsere fokozása által vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik. A rendszeresen kávézók számára tehát még lényegesebb, hogy sok folyadékot fogyasszanak. A cukrozott üdítők sem jelentenek jó megoldást, hiszen valójában csak tovább fokozzák a szomjúságérzetet.
A legjobb választást természetesen az ásványvíz jelenti, mely nem csak kiváltó szomjoltó, de a benne található összetevők segítségével az ásványi anyagok pótlásáról is gondoskodhatunk.


Ha reggel mégsem ezzel szeretnénk indítani a napot, jó választás lehet egy pohár frissen facsart gyümölcslé, vagy antioxidánsokban gazdag zöldtea elfogyasztása. Napközben fogyasszunk ásványvizet, az ebédet pedig egy tányér levessel kezdjük. Két étkezés közt magas nedvességtartalmú gyümölcsök fogyasztásával is pótolhatjuk az elvesztett nedvességet.

A nyári időszakban bőségesen válogathatunk, ízlésünknek megfelelően gyümölcssalátát, vagy turmixot is készíthetünk. A nedvesség pótlására elsősorban magas víztartalmú gyümölcsöket és zöldségeket válasszunk. Ez okból fogyasszunk rendszeresen epret, sárga-és görögdinnyét, almát, áfonyát. A zöldségek közül különösen magas víztartalmú a saláta, a sárgarépa és a spenót.

Oxygenmedical
Orvost Keresek >>

Képek:
piqs.de Nils Mehlhorn - Brown Eyed Girl 2
piqs.de: oOoLeoOo - Durst
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3774 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x