Gabonákkal fogyni - Mintaétrend energia-kalkulátorral!
Címlap / Szépség-Egészség / Gabonákkal fogyni - Mintaétrend energia-kalkulátorral!

Gabonákkal fogyni - Mintaétrend energia-kalkulátorral!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

A gabonák szívünket is óvják - derül ki a Nestlé lausanne-i kutatóközpontjának friss tanulmányából. A tudósok most először tudták bebizonyítani, hogy a teljes kiőrlésű gabonában gazdag étrend már 14 nap alatt emeli a szervezet betain szintjét. A betain a szív- és érrendszeri megbetegedések és a stroke kialakulásában szerepet játszó homocisztein szintjét csökkenti, így mérsékli az előzőekben említett betegségek kialakulásának kockázatát. 

A kutatók nem csak azt bizonyították, hogy már meglehetősen rövid, két hetes teljes kiőrlésű gabonában gazdag étrenddel óvhatjuk szívünket és érrendszerünket, hanem az eredmények az értékes táplálék emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatását is igazolták.

A vizsgálatban résztvevők egyik csoportja finomított, fehér lisztből készült, másik csoportja pedig teljes kiőrlésű gabonában gazdag ételeket kapott két héten keresztül. A tudósok az utóbbi csoport étrendjét változatos, teljes kiőrlésű gabonákból készült összetevőkkel gazdagították: az élelmiszerek széles tárházából válogattak, a tésztáktól a gabonapelyheken át a különböző kenyerekig. A kutatók az eredményeket a táplálkozás metabolomika - a táplálkozást, az anyagcserét és az egészségi állapotot egyaránt figyelembe vevő, holisztikus megközelítés – elvei szerint elemezték.„Most egy rövid távú kísérlettel sikerült bizonyítani, hogy a teljes kiőrlésű gabonák rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Az eredmények biztatóak, és a Nestlé hosszú távú kutatások folyamán tovább vizsgálja a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztásának hatását”
– mondta el Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa.

A kereskedelmi forgalomban számos különböző - például „korpás” vagy „barna” - jelzéssel ellátott élelmiszer kapható, ezek a szimbólumok azonban nem feltétlenül jelentik azt, hogy a termék teljes kiőrlésű gabona felhasználásával készült. A Nestlé gabonapelyheinek csomagolásán a zöld búzakalász embléma jelzi a teljes kiőrlésű gabonatartalmat.

A Nestlé a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének segítségével jól ismert élelmiszerekből, ételekből állított össze 14 napos, teljes kiőrlésű gabonában gazdag étrendet, melyet az alábbi linken érhetsz el.

Mintaétrend energiaigény kalkulátorral! >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5563 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x