Bubis vagy mentes? Dönts jól!
Címlap / Szépség-Egészség / Bubis vagy mentes? Dönts jól!

Bubis vagy mentes? Dönts jól!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ülök a kávézóban: nekem szegezik a kérdést. Lazán döntök a buborékok mellett. így mulat a magyar vegetáriánus! Bugyborékos vizet iszik. Mi bajom lesz tőle? Utána néztem …  

Az étteremben mindig megkapod a kérdést: Bubis, vagy mentes?

Ez kocsma szlengről magyarra fordítva annyit tesz, hogy szénsavas ásványvizet, vagy „palackozott csapvizet” kívánsz fogyasztani. A meleg nyarakon ez fokozódik, ugyanis folyton a hideg vizet kívánjuk. Kívül és belül!

Sokan valamiféle káros hatástól tartanak, hogyha buborékos ásványvizet, vagy szódát fogyasztanak. Valójában az égadta világon semmi bajunk nem lesz tőle. Sőt! Mértékkel fogyasztva a szénsavas víz hatása még pozitív is lehet.

 

Léteznek természetes formában is szénsavas ásványvizek. Ezekben egyformák az obligát „bubik”, vagyis hosszabban megtartják a buborékos jelleget és sokkal egyenletesebben oszlanak el. Finomak, de ritkán akadunk velük össze.

Aztán vannak a mesterségesen szénsavval dúsított ásványvizek.

Ezekben a buborékok nem egyformák, egyenetlenek, aminek kellemetlen következménye, hogy a gyomor és a belek felpuffadnak a hatására. (Aki azonban meg akarja mozgatni a szeleket, kifejezetten ajánlott buborékos vizet innia!)

A szódavízben "több a buborék", ezért ajánlják inkább a fröccsökhöz, szörpökhöz a szódát, míg a buborékos ásványvizet magában fogyaszthatjuk! 
Itt elolvashatod, mi az, amit a nagy melegben a borral tehetsz >> 



Ebéd előtt buborékost!

Már a szájban jelentkezik a szénsav nyálelválasztást ingerlő hatása, majd a gyomorba jutva a gyomornyálkahártya ingerlésével és a helyi vérbőség fokozásával az ásványvizek növelik a gyomorsav elválasztását is. A nyál- és gyomorsav elválasztás fokozása étvágynövelő és emésztést elősegítő hatású, ezért ajánlható a szénsavas vizeket étkezés előtt fél órával fogyasztani.

A szénsavas víz másik intenzív hatása, hogy növeli a vesék kiválasztó tevékenységét, gátolja a kőképződést, így az emésztőrendszer mellett "átöblíti" a veséket is. A benne lévő ásványi anyagok és nyomelemek pedig szükséges kiegészítői a táplálékkal szervezetbe kerülő szükséges napi mennyiségeknek.

Mértékkel fogyasztva tehát bátran rendelhetünk buborékos vizet az étteremben. Nem kell mindig az unalmas csapvizet fogyasztanunk. Ma már gyakran kínálnak un. ízesített vizeket is. Tévedés, hogy ezek csak mesterségesek lehetnek. Ha megengedhetjük magunknak, akkor válasszuk a valódi növény kivonatokat vagy valódi gyümölcsöt tartalmazó fajtákat, virágvizeket, hidegen áztatással készülő növényi kivonatokat.

Ez is „csak víz”, de még fogyókúra alatt is fogyaszthatjuk őket, hiszen ízük változatosabbá teszi táplálkozásunkat. Tévhit, hogy többségük hozzáadott cukrot tartalmaz, de kérdezzünk rá, ha étteremben kapjuk, vagy odahaza készítsük el magunknak! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13623 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x