Baba + mama? Időbeosztás kiskáté gyakorló anyukáknak
Címlap / Szépség-Egészség / Baba + mama? Időbeosztás kiskáté gyakorló anyukáknak

Baba + mama? Időbeosztás kiskáté gyakorló anyukáknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Megőrülsz? Szét vagy esve teljesen? Még hajat mosni sincs időd? Rémesek a körmeid, a lakkozásról meg már álmodni sem mersz? Figyelj! 

A gyermek első 6 hónapjában a legtöbb első gyerekes édesanya ettől szenved. Cseppnyi gyereket nevelni ugyanis teljes üzemmódban lehet csak. Mégis vannak anyák, akik valahogy megoldják, s vannak akik totálisan szétcsúsznak.

Piha! – mondod… nekik könnyű! Nekik alszik a gyerekük! Nekik van férjük, vagy legalább egy nagymama aki segít nekik! Meglehet, hogy van. Az is, hogy nincsen. Igazából az időbeosztáson és a praktikus beosztáson is nagyon sok múlik.5 azonnali tanács, hogy jusson időd magadra!
  1. Tandem. Tökéletesen működik, ha megtalálod a megfelelő párt hozzá. Keress a környékeden egy kismamát, egy barátnőt, valakit, akiben tökéletesen bízni tudsz. Aki hasonló elvek szerint neveli, veszi fel, vagy éppen nem veszi fel a babádat, mint te magad. Egyezzetek meg abban, hogy a hét egy-egy napján vigyáztok egymás gyerekére 1-2 órát. Abban az időszakban, amikor a gyerekek általában azonos ritmusban élnek. (alsznak, játszanak, esznek, stb..) Ezt a két órát magadra fordíthatod, vagy éppen dolgozhatsz egy kicsit. A tandem partnereddel kinevezhettek egy közös ügyintézős napot, ahol a gyerekeket együtt tolva, együtt beszélgetve mentek postára csekkeket feladni, bankba, egyéb hivatalos helyekre és míg egyikőtök ügyet intéz a másik vigyáz a két picire és fordítva. Út közben pedig jól is érzitek magatokat.
  2. Pontos napirend! A picinek fontos, hogy menetrendje, napirendje, heti rendje legyen. Ugyanúgy neked is kell pár óra magadra, amikor tudsz egy kicsit magaddal foglalkozni, töltődni. Alakítsd ki kettőtök napirendjét, melyben mindenki számára jutnak értékes időszakok. Ha egyedül nem megy, kérj bátran segítséget. Lehet, hogy épp az anyósod az, aki ebben spíler és nagyon fog örülni, ha végre elfogadod a tanácsát!
  3. Tanulj meg relaxálni! A relaxáció gyors regenerálódást eredményez. Ha van egy kis pihenőd, próbálj relaxálni, mert pihentebb, agyilag frissebb, üdébb leszel, mintha ugyanannyi időre ledőlnél aludni. Azok, akik már a baba várás ideje alatt megtanulták, hogy relaxálni is lehet, sokkal jobban ki tudják használni agykapacitásukat. Akár dolgozni is tudnak a baba mellett!
  4. Apa-órák. (nagyi órák) Azok, akik nem egyedül nevelik a gyereket, hanem van legalább egy segítő a közelben, bátran adják át minden nap a napirend részeként egy-egy órára, vagy akár hosszabban is a babát a párjuknak, vagy a nagyszülőnek. A gyerek akkor is jól fog fejlődni, ha az apa szerinted nem olyan tökéletesen szorosra pelenkáz, mint Te szoktál, vagy éppen más módon játszik a gyerekkel. Ezt az időt engedd át nekik, te pedig foglalkozhatsz magaddal. Sokan szeretnek ilyenkor egy kört sétálni, vagy beülni egy kád vízbe anélkül, hogy valami visító gyerekhang azonnali akciót követelne.
  5. Cselekedj együtt! A nagyobbacska gyerek szeret együtt cselekedni a szülővel. Ha te laptopon dolgozol, és vásrolsz egy baba-laptopot a gyereknek, egymás mellé ülve pompásan fogtok tudni együtt tevékenykedni. Persze nem várhatod, hogy a kicsi is órákig figyel majd ugyanarra, amire te! Neki még rövidebb ideig terjed csak a figyelme, de ha folyton motiválod, akár hosszasan, félóra – óra hosszat is játszik egy-egy dologgal, ha az változatos és örömet ad. Süssetek, főzzetek, „dolgozzatok” együtt. Egyszer lemértem. NEM tart hosszabb ideig, ha a gyerek tempójában mosunk fel, mintha őt folyton távol tartva, dühöngősen tesszük ugyanazt. Viszont szórakoztatóbb az egész!


Vannak kismamák, akik szívesen dolgoznak a gyerekek mellett, igyekeznek pénzt termelni a családnak. Mások ezeket az éveket egészen a gyereknek szeretnék szentelni. Mindegyiküknek közös igénye azonban, hogy legyen minden napban idő arra, hogy barátkozzanak, felnőttekkel is beszéljenek, vagy éppen magukat ápolhassák. Ez természetes igény, nem vagy önző, hogyha erre vágysz!

Képek:
piqs.de: Daniel Faßbender - Lucca auf Kissen
piqs.de: aka - Eric
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5947 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x