Délibáb Sportnap - futás a Hortobágyon
Címlap / Szépség-Egészség / Délibáb Sportnap - futás a Hortobágyon

Délibáb Sportnap - futás a Hortobágyon

Forrás: Futanet
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-23

A Budapest Sportiroda július 10-én, szombaton rendezi a Hortobágyon a 7. E.ON Délibáb Sportnapot. Ez a nap nem csak kihívás, sport, mozgás, hanem egyben egy tradicionális körkép hazánk legszebb régiójában. 

Világörökségi helyszínen, a Hortobágyi Nemzeti Parkban rendezi a Budapest Sportiroda (BSI) július 10-én a 7. E.ON Délibáb Sportnapot. Az eseményen a 21,1 km-es terep félmaraton mellett 13,3 és 7,8 km-es táv várja a futókat. A túrázók és a nordic walkingosok 22,7 és 7,8 km-t teljesíthetnek, míg a kerékpárosok 56,8 és 26,8 km-en járhatják be a pusztát.


Amellett, hogy az E.ON Délibáb Sportnap három sportág kipróbálására ad lehetőséget a Hortobágy olyan részein, amelyek az év többi részében nem látogathatók a nagyközönség számára, az esemény érdekességei közé tartozik, hogy a résztvevők a maga természetességében láthatják és fedezhetik fel a pusztát. A futók, túrázók és a kerékpárosok az útvonal során ménesek, szürke marha gulyák, bivalycsordák és rackajuhokból álló nyájak mellett haladnak el. Láthatják a népi építészet olyan jellegzetes építményeit, mint a hodályok, pásztorszállások. Testközelből fényképezhetik a Hortobágy állat- és növényvilágát. A futók számára nyilvánvalóan komoly kihívást jelent, hogy a szikes puszta egyenetlen felszínén, időnként magas fűben kell haladniuk.


Az E.ON Délibáb Sportnaphoz korábban a hortobágyi pásztor- és betyárélet bemutatása, lovasbemutató és ételkóstolás is hozzátartozott. Hasonlóképpen lesz ez a 7. E.ON Délibáb Sportnapon is: a résztvevők gulyást, illetve a jellegzetes hajdúsági népi ételt, a slambucot kóstolhatják meg. A BSI tavaszi-nyári futószezont záró eseménye tehát nemcsak különleges sportrendezvény, hanem remek alkalom a világörökség részeként nyilvántartott Hortobágy megismerésére is.

Ambrus Vilmos
www.futanet.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5478 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x